Antalya´da oturan Bahattin Hamaratoğlu, iddiaya göre daha önce yurt dışında çalışırken biriktirip verdiği parayı babasından almak için geçen Ocak ayında memleketi Çaycuma´ya bağlı Basat Köyü´ne geldi. Bahattin Hamaratoğlu, minibüsle kahveden eve dönerken parayı vermemesi nedeniyle tartıştığı babası Ahmet Hamaratoğlu´nu bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Bahattin Hamaratoğlu, 14 gün sonra Muğla´nın Fethiye İlçesi´nde bir inşaatta yakalandı. Tutuklanan Hamaratoğlu hakkında, ´yakın akrabayı öldürmek´ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

´GÜN YÜZÜ GÖRMEZ İNŞALLAH´

Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Bahattin Hamaratoğlu ile annesi Hatice, kardeşleri Turgut, Aykut ve Nail Hamaratoğlu ile avukatlar hazır bulundu. Oğlundan şikayetçi olan Hatice Hamaratoğlu, "Gün yüzü görmez inşallah. Benim içimi yaktı. Oradan çıkamasın" dedi. Kardeşleri de sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Son sözü sorulan sanık Bahattin Hamaratoğlu ise "Bunlar hastalıklı insanlar. Bunlar aile olmayı bilememişler. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Editör: Pusula Gazetesi