Zonguldak’ın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 2009 yerel seçimlerinde DSP’den belediye başkanı seçildi, bir süre sonra partisinden istifa etti. 2010 yılında AK Parti’ye geçen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş,resmi işlemleri tamamlanarak, AK Parti’nin resmi üyesi ve delegesi oldu. Yeni partisinin merkez ilçe seçimlerinde delege olarak oy kullanmasına rağmen Bektaş hakkında ‘resmi işlemi gerçekleşmedi, partiye kabul etmediler’ yönünde dedikodular çıkması üzerine 18 Ağustos 20120 tarihinde düzenlenen törenle Zonguldak gezisinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından Başkan Bektaş’ın yakasına AK Parti’nin rozeti takıldı. Bu kez ‘Önceki törenler Ankara’da oluyordu. Ak Parti’ye geçişi gerçekleşmedi’ gibi eleştirilerin sürmesi üzerine geçen hafta sonunda düzenlenen il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başkan Bektaş’ın rozeti takıldı.
Kentte dedikodu hastalığı bulunduğunu belirten Bektaş, şöyle konuştu:
“Malumun ilanı oldu. Zonguldak’ta bir dedikodu hastalığı var. Ali Bektaş, AK Parti’ye geçti mi geçmedi mi’ diye dedikodular yapılıyordu. Resmen devletin kontrolünde yapılan delege seçimlerinde oy kullanıyorum. Hâla ‘Ali Bektaş, Ak Parti’ye geçti mi’ diyorlar. Delege olmayan, üye olmayan bir adamın oy kullanması mümkün müydü? Bu geçiş iki sene evvel gerçekleştirilmişti. Bir kere ben yurt dışındaydım, program yapılamadı. İki sefer de Başbakanımızın programı uymadı. Bugüne geldi. Biz artık geri dönüşü olmayan bir yola girmişizdir. Artık AK Parti dışında bir partide hareket etmemiz zaten mümkün değildi. ‘Madem insanlar böyle istiyor’ dedik, bunu da gerçekleştirelim istededik. İl Başkanları toplantısına katıldık. Başbakanımızı dinledik. Hayırlı olsun. İnsanlar, galiba Ertuğrul Günay’ın taktığı rozeti, benim delege olarak kullandığım oyu kabul etmedi. Son olarak Başbakan Erdoğan’a rozet taktırdık”

ŞOV ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Gazetecilerin, ‘şov’ eleştirilerini hatırlatması üzerine Başkan Bektaş, bu eleştirilere ise sert cevap verdi. Ankara’da rozet takılmasını halkın istediğini vurgulayan Başkan Bektaş, şöyle konuştu: “Şovla ne alakası var. Siz kendiniz söylüyorsunuz, ‘Ankara’da rozet takılmadı’ diye. Bunu da yapınca, başka diyorlar. Artık aldırdığım yok. Zonguldak’ta işe yaramayan bir takım insanlar var. Memlekete de bir faydaları yok. Bunların dedikoduları, artık beni bağlamıyor. Ben bu şehre katkı verdiğime inanıyorum. Şehrin kaderinde değişime neden olduğuma inanıyorum. Alkol masalarında ahkam kesenler umurumda bile değil. Onlar benim hakkımda istedikleri kadar konuşsun. Onları ciddiye almıyorum. Babasının mezarında saf durmayan adamın görüşüne ben saygı duymam.”
Editör: Pusula Gazetesi