İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü´nün izni ve 5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 49´uncu maddesine göre Zonguldak Belediyesi´nde sözleşmeli olarak işe başlayan meclis üyelerinin çocukları ve gelininin alacağı maaş ve ek ödemeler, Plan ve Bütçe Komisyonu´nda belirlendi. Komisyonun belirlediği rakamlar, bugün yapılan belediye meclis toplantısında üyelerin onayına sunuldu. Belediye Başkanı Chp´li Muharrem Akdemir´in başkanlık yaptığı Belediye Nikah Salonu´ndaki toplantıda 13´ü İmar Komisyonu, 8´i Plan ve Bütçe Komisyonu´nda görüşülen toplam 21 madde oylandı.

Oylama sonucunda Chp´li 4 üyenin çocuklarının alacağı maaş ve ek ödemeleri içeren madde de onaylandı. Bu maddenin oylanması sırasında çocukları işe alınan Chp´li üyeler dışarıya çıkarken, bazı AK Partili üyelerin onay için parmak kaldırması dikkat çekti.

ÖDENECEK RAKAMLAR

Onaylanan maddeye göre çözümleyici olarak işe alınan Menekşe Yücel´e bin 650 TL maaş ve aylık 680 TL ek ödeme, jeofizik mühendisi olarak alınan Erdinç Gökhan Kalender´e 2 bin 352.78 TL maaş ve 884.12 TL ek ödeme, tekniker olarak alınan Çiller Marangoz´a bin 835 TL maaş ve 578 TL ek ödeme, yine çözümleyici olarak alınan Selcan Cansızoğlu´na da bin 650 TL maaş ve 680 TL ek ödeme yapılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetecilerin Chp´li üyelerin çocuklarının işe alınmasıyla ilgili sorularına cevap vermedi.

Editör: Pusula Gazetesi