MEB, 10 Eylül 2012 Pazartesi günü okullardaki ihtiyacı karşılamak üzere toplam 40 bin 164 öğretmen ataması yapacak. Bin 400 öğretmen açığı bulunan Zonguldak’a ise, 135 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. MEB, Zonguldak merkez ve ilçelerindeki okullara hangi öğretmenlerin atanacağını internet sitesinde duyurdu.

Haber: Aydın Arslanyılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Eylül 2012 Pazartesi günü okullardaki ihtiyacı karşılamak üzere toplam 40 bin 164 öğretmen ataması yapacak. Resmi ağızlardan yapılan açıklamalarda bin 400 öğretmen açığı bulunan Zonguldak’a ise, 135 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler, görevlerine 11 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayacak. Atanma için gerekli şartların ve başvuru işlemlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı, “Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu”na, Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.

Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacak adaylar, eğitim kurumları arasından en fazla 25 okul tercih edebilecek. Atamalar, 100´ün üzerinde belirlenen alanlar için yapılacak. İlk atama yoluyla 37 bin 809, açıktan ve kurumlar arası atama ile bin 591, açıktan ilk, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama ile 510, milli sporculardan 254 olmak üzere toplam 40 bin 164 öğretmen alınacak.

Atama yapılacak alanlar ve kontenjanları incelendiğinde en çok atama 4 bin 635 kontenjan ile Türkçe öğretmenliğinde olacak. Bu alanı sırasıyla 4 bin 377 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 3 bin 876 kontenjan ile ilköğretim matematik öğretmenliği takip ediyor.

Öte yandan MEB´in, ilköğretimde görev yapan yaklaşık 460 bin öğretmene okullar açılmadan önce vereceği mesleki gelişim eğitimleri başladı. Eğitimler, 7 Eylül 2102 Cuma gününe kadar sürecek. Eğitimler, uzaktan eğitim-video konferans öğrenme ve öğretme yaklaşımıyla internet üzerinden yapılacak.

Öğretmenlerin eğitimlerinde diğerlerinden farklı bir uygulama olacak. Öğretmenler eğitimleri kendi okullarında izleyebilecek. Seminerlerde 4+4+4´ün uygulama esasları, FATİH Projesi´nin yanı sıra sınıfta pozitif davranışların yönetimi de anlatılacak.

Zonguldak’a atanacak 135 öğretmenin ilçelere göre dağılımı şöyle:

MERKEZ: Muslu Ortaokulu (İngilizc-Ortaokul), Mimar Sinan Ortaokulu (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Ortaokul), Beycuma Çok Programlı Lisesi (Felsefe-Çok Programlı Lise), Beycuma Şehit Onbaşı Rıfat Köktürk Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Kargalar Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Sivriler Ortaokulu (Türkçe-Ortaokul)

Gelik Ayiçi 100.Yıl Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmenliği-Ortaokul), Kilimli Anaokulu (Okul Öncesi Öğretim-Anaokulu), İsmet İnönü İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Zonguldak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Yiyecek İçecek Hizmetleri-Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi-Zihinsel Engelliler III. Kademe), Beycuma Şehit Onbaşı Rıfat Köktürk Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmeni-Ortaokul), Zonguldak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Sağlık/Acil Sağlık Hizmetleri-Anadolu Sağlık Meslek Lisesi), Kız Teknik ve Meslek Lisesi (Radyo-Televizyon-Kız Meslek Lisesi), Karaman Çok Programlı Lise (Matematik-Çok Programlı Lise), Kozlu Lisesi (Müzik-Lise), Kilimli Madenciler Ortaokulu (Sosyal Bilgiler-Ortaokul), Kilimli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı-Endüstri Meslek Lisesi), Kozlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı-Anadolu Teknik Lisesi-ETÖGM), Anıl Cömert Ortaokulu (Türkçe-Ortaokul), Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi (Türkçe-İmam Hatip Lisesi), Kozlu Fatih Anaokulu (Okul Öncesi Öğretim-Anaokulu), Kilimli Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe (Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği-Özel Eğitim Uygulama Merkezi-I. Kademe), Kilimli Madenciler Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretim-Ortaokul), Kilimli Madenciler İlkokul (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Rehber Öğretmen-Endüstri Meslek Lisesi), Türkali Ortaokulu (Sosyal Bilgiler-Ortaokul), Kargalar Ortaokulu (Türkçe-Ortaokul), Anıl Cömert İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Karaelmas İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Karaman Çok Programlı Lise (İngilizce-Çok Programlı Lise), Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı), Beycuma Çok Programlı Lisesi (Bilişim Teknolojileri), Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Coğrafya), Ziya Gökalp Ortaokulu (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), Kilimli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Matematik), Kilimli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Rehber Öğretmen), Kilimli Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Teknoloji ve Tasarım), Gücek İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim), Sivriler İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim), Muslu İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim), Tepebaşı İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim), Kargalar Ortaokulu (Sosyal Bilgiler), Karaman Amele Birliği Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmeni), Uzungüney Ortaokulu (İngilizce), Kozlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Coğrafya), Uzungüney Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmenliği).

EREĞLİ: Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi (Beden Eğitimi-İmam Hatip Lisesi), Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Felsefe-Endüstri Meslek Lisesi), Sinitli Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Ormanlı Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmenliği-Ortaokul), Külah İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Armutçuk Ortaokulu (Beden Eğitimi-Ortaokul), Ormanlı Ortaokulu (Türkçe-Ortaokul), Sinitli Ortaokulu (Rehber Öğretmen-Ortaokul), Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmeni-Ortaokul), Armutçuk Ortaokul (Müzik-Ortaokul), Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Ormanlı Ortaokulu (Görsel Sanatlar/Resim-Ortaokul), Ormanlı Çok Programlı Lise (Müzik-Çok Programlı Lise), Yazıcılar İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Ormanlı Çok Programlı Lise (Okul Öncesi Öğretim-Çok Programlı Lise), Fındıklı İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Ormanlı Çok Programlı Lise (Çocuk Gelişimi ve Eğitimi-Çok Programlı Lise), İmranlar İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim), Armutçuk Çok Programlı Lise (Türk Dili ve Edebiyatı-Çok Programlı Lise), Kurtlar Ortaokulu(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), Şehit Madenciler Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmenliği), Sofular İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim), Kurtlar Ortaokulu (Sosyal Bilgiler), Aydın Ortaokulu (Türkçe), Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu (Türkçe), Dağlıca Ortaokulu (Sosyal Bilgiler).

DEVREK: 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Yazıcık Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmeni-Ortaokul), Eğerci Ortaokulu (İngilizce-Ortaokul), Karşıyaka 100.Yıl Ortaokulu (Müzik-Ortaokul), Devrek Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (Felsefe-Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi-ETÖGM), Devrek Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (Beden Eğitimi-Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi-ETÖGM), Gürbüzler Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Özbağı Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretim-Ortaokul), Devrek Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (Matematik), Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu (Sosyal Bilgiler), Gazi Ortaokulu (İngilizce), Kuva-yı Milliye Ortaokulu (Rehber Öğretmen), Özbağı Ortaokulu (Sosyal Bilgiler), Eğerci Lisesi (Tarih), Eğerci Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı), Fatih İlkokulu (Türkçe), 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu (Türkçe), Devrek Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (Türk Dili ve Edebiyatı), Yazıcık Ortaokulu (Türkçe)

ÇAYCUMA: Helvacılar Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Çaycuma Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Görsel Sanatlar/Resim-Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Zihinsel Engelliler III. Kademe), Muharremşah Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmeni-Ortaokul), Kayıkçılar Ortaokulu (İngilizce -Ortaokul), Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi (Rehber Öğretmen-Rehberlik ve Araştırma Merkezi), Çaycuma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı-Endüstri Meslek Lisesi), Basat İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Saltukova Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu (Okul Öncesi Öğretmeni-Anaokulu), Perşembe Filiz-Rifat Güpgüpoğlu Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı-Lise), Çaycuma Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği-Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi-Zihinsel Engelliler III. Kademe), Saltukova Gazi Ortaokulu (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Ortaokul), Basat Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretim-Ortaokul), Dereköseler Ortaokulu (İngilizce-Ortaokul), Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi (İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği-Rehberlik ve Araştırma Merkezi), Çaycuma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Matematik-Endüstri Meslek Lisesi), İsmail Hakkı Tonguç Yatılı Bölge Ortaokulu (Müzik-Yatılı Bölge Ortaokulu), Çaycuma Hayriye-Hayrullah Saki Anaokulu (Okul Öncesi Öğretim-Anaokulu), Sipahiler Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Çayır İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu (Teknoloji ve Tasarım-Ortaokul), Muharremşah Ortaokulu (Türkçe-Ortaokul), Cumhuriyet Ortaokulu (Beden Eğitimi-Ortaokul), Çayır Ortaokulu (Sosyal Bilgiler-Ortaokul)

ALAPLI: Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı-Endüstri Meslek Lisesi), Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Tarih-Endüstri Meslek Lisesi), Ormanlı Çok Programlı Lise (Türk Dili ve Edebiyatı-Çok Programlı Lise), Aşağıdağ İlkokulu (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Çatak İlkokul (Okul Öncesi Öğretim-İlkokul), Mollabey Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Kimya/Kimya Teknolojisi-Endüstri Meslek Lisesi), Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Rehber Öğretmen-Endüstri Meslek Lisesi), Alaplı Anaokulu (Okul Öncesi Öğretim-Anaokulu), Alaplı TOKİ Okçular İmam Hatip Ortaokulu (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-İmam Hatip Ortaokulu), Kasımlı Ortaokulu (Görsel Sanatlar/Resim-Ortaokul), Aşağıdağ Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmeni-Ortaokul), Aşağıdağ Ortaokulu (Beden Eğitimi).

GÖKÇEBEY: Gökçebey Çok Programlı Lisesi (Türk Dili ve Edebiyatı-Çok Programlı Lise-ETÖGM), Gökçebey Ortaokulu (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi(2)-Ortaokul), Gökçebey Ortaokulu (Fen ve Teknoloji-Ortaokul), Gökçebey Anaokulu (Okul Öncesi Öğretim-Anaokulu), Duhancılar Tütüncüoğlu Ortaokulu (Sosyal Bilgiler), Gökçebey Ortaokulu (İlköğretim Matematik Öğretmenliği), Gökçebey Ortaokulu (Türkçe), Gökçebey Çok Programlı Lisesi (Biyoloji-Çok Programlı Lise-ETÖGM), Namazgah İlkokulu (Okul Öncesi Öğretmeni-İlkokul).

Editör: Pusula Gazetesi