MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü&[#]8217;nde miting düzenleyeceğini söyleyerek, tüm mahalle halkını, esnafı ve sevenleri davet etti. Bir parti &[#]8220;Genel Başkanı&[#]8221; gibi, bir mitingin olmasını isteyen Gülay, &[#]8220;Mitingde gösterelim, Soğuksu&[#]8217;yu Terakki&[#]8217;yi. Bizim diğer aday arkadaşlarımız, bir kahveye giriyor. 3 kişi var. 2&[#]8217;si masada oyun oynuyor. Televizyon peşinde sanki büyük kalabalık, bir şey varmış gibi. Terakki bu değil. Bu olmamalı. Bu akşam ya maç var, yada başka bir şey. Terakki Mahallesi bu değil, bu olmamalıdır. Zonguldak görecek, Terakki, Soğuksu, Selahattin Gülay&[#]8217;a ne destek veriyor, bunu görmesi lazım. Bir daha ki toplantıda, genel başkan gelmiş gibi bir miting istiyorum sizden. Bunu hep beraber becereceksiniz. Bu toplantıyı da ben istemedim. Siz gençler istediniz, geldik. 6 ay önce yaptığım programa göre buralara en son gelecektim&[#]8221; dedi.
Terakki Mahallesi&[#]8217;nin tamamının ailesinin parçası olarak gördüğünü anlatan Gülay, Terakki ailesinin gücünü sınamak isteyenlere gerekli dersin sandıkta verilmesini istedi. Gülay, &[#]8220;Biz bir aileyiz. Ailemizin gücünü sınamak isteyenler var. Ailemi bana bırakın. Burası benim evim. Burayı tartışmayız. Burayı tartışamazsınız. Terakki&[#]8217;den yüzde 70 oy olacağım. Benim mahalle arkamda durduğu an ben seçimi alacağım. Burası benim evim, beni tanımıyorsalar, bana güvenmiyorlarsa, aday olmama gerek yok. Ben ne izah edebilirim o zaman. Biz bir birbirimizle, kardeşiz, akrabayız komşuyuz. Gerçekten boşa gideceğini bilseniz de arkamda dik olarak durmanız gerekir. Bu seçimleri biz alacağız. Bunu da gittiğim yerlerde aldığım desteklerde görüyorum&[#]8221; diye konuştu.
Diğer partilerin liste yanlışlıklarından 10 gündür partilerine katılımların arttığını anlatan Gülay, şöyle devam etti:
&[#]8220;Bir hafta 10 gündür, diğer siyasi partilerin yaptığı liste yanlışlıklardan bize katılımlar çok fazla. Bunlar da etkili. Allah bir vesile veriyor. Yavaş, yavaş ama emin adımlarla tırmanıyoruz. Pazar günü mitingde Terakki Mahallesi gücünü gösterecek. Mitingde Terakki Mahallesi&[#]8217;nin görünümü zayıf çıkarsa o zaman üzülürüm. Terakki Mahallesi&[#]8217;nde yüzde 70 oranında oy alamazsam, ve seçimi alırsam, buradan yüzde 50 oranında bile oy alsam yine üzülürüm. Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;nde birinci parti çıkacağım. Yenimahalle de birinci mahalle parti çıkacağız. Bunlar önemli iddialardır. Birlik Mahallesi, Asma, Çaydamar Mahallerinde de birinci parti çıkacağız. Bunlar böyle. Ontemmuz Mahallesi&[#]8217;nde de birinci çıkacağız. Yakışır mı Terakki Mahallesi&[#]8217;ne. Burada fark atmalıyız. Fark atamazsak Terakki&[#]8217;li olmamın bir anlamı olmaz. Belediye meclisi üye listesine de sivil toplum örgütleri ve mahallelinin istekleri ve gösterdikleri adaylar içerisinden şaibesi bulunmayan insanları aldıklarını anlatan Gülay, &[#]8220;Bir liste yaptım. İçerisinde bir tane şaibeli adam yok. Belediye meclis listemizi, yöresel derneklerin, mahallelinin ortak adaylarını listeye aldık. Onların da desteğiyle listemizi oluşturduk. Onların verdikleri şaibeli de olsa kimseyi almadık. 6 aydır gittiğim yerlerde söz veriyorum. Tutamayacağım sözü 52 yaşıma kadar vermedim. Vermeyeceğim. 25 yıldır siyasetin içerisinde kaldım. Yıpranmamak mümkün değil. Yıpranmayan yada çok az yıpranan nadir insanlardan biri benim. Benim gibi örnek çok bulamazsınız&[#]8221; dedi.

&[#]8220;İŞE KOYDUKLARIMIZDAN PARA ALMADIM&[#]8221;
Yaklaşık 30 senedir siyaset yaptığını ve bu sürede bin 500 kişiyi işe yerleştirmesine rağmen kimseden para almadığını söyleyen Gülay, AK Partililerin asgari ücretle bile bulduğu işlerde para aldığını ima etti. Gülay, &[#]8220;Siyasete girdiğim yıllarda işe koyduğum adamlar emekli oldu şimdi. 1500 kişiden fazla insanı işe koydum. Kimse iddia edebilir mi Selahattin Gülay, bir sigara aldı. Hayır aksine onlara arabamı verdim. İşe gitsin diye. Düğünlerini yapsın diye ayrıca yardımcı oldum. Bunlardan, bugünkülerin asgari ücretle iş için aldıkları söylenen 3 bin -2 bin dolar yahut, 2-3 bin TL para almış olsam, bugün belki 2 milyar dolar param olurdu. Allah bize böyle para nasip etmedi.
Editör: Pusula Gazetesi