Başkan Semerci, ayrıca, doğalgaz çalışmalarının Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi&[#]8217;nden başlayacağını, bu caddelerde parke yol ve kaldırımların yeniden yapılırken doğalgaz hattının da beraber yapılacağını belirtti.

&[#]8220;ONARIM DEĞİL, YENİLEME YAPILACAK&[#]8221;

Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi için hazırlanan yol projelerinin, doğalgaz çalışmalarından dolayı bekletildiğini söyleyen Başkan Semerci, çalışmaların ilk olarak bu bölgelerden başlatılacağını ve hem altyapının hem de üst yapının tamamen yenileneceğini söyledi.

Başkan Semerci, &[#]8220;Doğalgaz çalışmaları ilk buralardan başlayacak. Buralara doğalgaz borusu döşenirken biz de içme suyu borularımızı değiştireceğiz. Gereken yerlerde yağmur suyu ve kanalizasyon altyapı bakımını da yapacağız. Bu caddelerimizde parke yenileme çalışmamız olacak. Aynı zamanda kaldırım ve çevre düzenlemesi de yapılacak. Böylece tek seferde, kalıcı ve kapsamlı bir çalışma yapılmış olunacak. Doğalgaz dağıtımı için başlatılacak çalışma yollara büyük zarar verecek. Ana hatları yol boyu devam edecek doğalgaz boruları, yolun her iki tarafındaki binalara ulaştırılmak zorunda. Hava şartları göz önüne alınarak, çalışmaların ilkbaharda başlatılması kararlaştırıldı&[#]8221; dedi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve Akmercan firması adına yetkili Bekir Selçuk, çalışmaların ilk olarak başlatılacağı caddelerde inceleme yaptıktan sonra protokol imzaladı. İmza töreninde bir açıklama yapan Başkan Semerci, ilçede doğalgaz altyapı çalışmalarının en kısa sürede başlatılması ve sonuçlandırılması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Semerci, &[#]8220;İlçemizin, doğalgaza bir an evvel kavuşması için gerekli bütün adımları atıyoruz. Önceliklerimizi belirledik. Başlatılan çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Kış aylarında görülen hava kirliliği bu sayede giderilmiş olacak. Çalışmalar esnasında karşımıza çıkabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri alıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum&[#]8221; dedi.

Akmercan firması yetkilisi Bekir Selçuk ise, &[#]8220;Devrek&[#]8217;te doğalgaz dağıtım çalışmaları yakın bir zamanda başlayacak. Gökçebey-Devrek arası hat çekme çalışmalarımız da başlayacak. Şehir içerisindeki çalışmamızı en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Belediyemizin bize verdiği bilgiler doğrultusunda, bazı cadde ve sokaklara öncelik vereceğiz. İşe de buralardan başlayacağız. İlçeniz için hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi