Ergenekon davasından tutukluluğu devam eden CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, “Haberallar para kazandıkları yerde siyaset yapsın” açıklamalarından üzüntü duyduğunu açıkladı.

Pusula’nın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ali Haberal, özetle şöyle dedi:

“BU TÜR AÇIKLAMALAR BİZİ ÇOK ÜZÜYOR”

“Bizim kimseyle sorunumuz yok. Ama sürekli olarak ‘Haberal Ailesi ‘şöyle, böyle’ dedi’ yönünde yapılan açıklamalar, bizi çok üzüyor. Kimseyle şahsi bir hesabımız ve beklentimiz yok. Böyleyken bir takım polemiklere bulaştırılmak bizi üzüyor. Biz seçim döneminde ne söylediysek, arkasındayız. Hocamız hala içeride tutuluyor. Böyle olmasını beklemiyorduk. Hoca içerideyken, biz elimizden geldiğince, Zonguldak’la ilgilenmeye çalışıyoruz. Zonguldak’tan gelen hastalarımıza elimizden gelen kolaylığı sağlıyoruz. ‘Partisi, siyaseti nedir, kimdir?’ diye hiç bakmaksızın yardımcı oluyoruz. Allah aşkına, biz gelen hastaya bir kusur mu yapıyoruz ki, bu polemikler yapılıyor? Seçim zamanında söylediklerimiz için öncelikle hocamızın cezaevinden çıkmasını bekliyoruz. Bakacakkadı’ya bir diyaliz ünitesi açarak, hizmet vermeye başladık. Sadece bir diyaliz ünitesi için bizi bir yıl uğraştırdılar. Biz çıkıp bunları mı anlatalım? Bu süreçte, sağlık başta olmak üzere her alanda elimizden geleni yapıyoruz. Bunları da siyasi bir hesap için yapmıyoruz. Bizim için önce insan. Biz öyle değerlendiriyoruz. Her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Bazen hastaları araçlarımızla aldırıyoruz. Hastane konusunda süreci işletecek olan Mehmet Haberal’dır. Bunu, o zaman da söyledik. Kendisini her hafta ziyaret edip bilgi veriyoruz. Bize hep Zonguldak’ı soruyor. Zonguldak için sadece hastane değil, çok daha fazla şeyler yapmanın hayalini kuruyor. Hoca bunları değerlendiriyor. Elbette önceliğimiz hocamızın özgür kalması. ‘Hastane yapmadı’ diye bizi polemiklere çekmek isteyenler, 4 senedir devlet eliyle hastane yeri bulabildiler mi ki, özgürlüğü engellenmiş hocadan hücresinden doğru hastane yapmasını bekliyorlar? Devlet eliyle yapılan yolları bitiremediler. Zonguldak milletvekili sadece Mehmet Haberal mı? Diğer milletvekillerimiz Zonguldak’ın acil sorunlarını çözdü de, Mehmet Haberal mı çözmedi? Biz böyle polemiklerin içinde yer almak istemiyoruz. Bu kimseye de yarar getirmez” dedi.

UÇAR NE DEMİŞTİ?

CHP İl Başkanı Halil Furat´ın, Haber Ailesi´nin yerel seçimlerde, özellikle Kozlu´yu istediği yönündeki açıklamalarına yanıt veren AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, "Haberal Ailesi, Zonguldak’ta milletvekilliğini istedi, genel seçimlerde geldiler, attılar, tuttular. Hastaneler, postaneler, şunu bunu yaptılar. Millete bir sürü vaatte bulundular, ama ondan sonra çekip gittiler. Onlar çok istiyorlarsa, gitsinler Ankara´da, para kazandıkları yerlerde, yatırım yaptıkları yerlerde siyaset yapsınlar. Belki yatırım yaptıklarını, istihdam yarattıklarını orada daha iyi ispatlamış olurlar" diye konuşmuştu.

Editör: Pusula Gazetesi