Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 5 yılda Zonguldak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Zonguldak Belediyesi ile ilgili bilgiler verirken, Belediye Başkanı Secaattin Gonca için; "Kirlenmemiş, tertemiz, pırıl pırıl, şaibeli işlerin içerisinde olmamış, Ak Belediyecilik anlayışı içerisinde bu hizmetleri yürütmüştür" dedi.


Uçar: "Secaattin Gonca´nın 5 yıllık dönem içerisinde yaptıkları ortadadır. Belediyeyi hem idari anlamda hem mali anlamda yeniden yapılandırdı. Batmış, çökmüş, işçisine maaş veremeyen, susuz kalmış, çöpleri toplanamayan, bir çare kalmış bir belediyeyle baş başa kalmıştık" dedi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geçmiş yıllarda belediyenin çıkmaza sokulduğunu ve vatandaşların zor günler geçirdiğini belirterek, kendi dönemlerinde belediyenin birilerine peşkeş çekilmediğini söyledi. Uçar konuşmasına şöyle devam etti: "Ak Parti bir dönem hizmet etti ve ben 5 yıllık dönem içerisinde bunları bunları yaptım dedi. Yerel yönetimlerde 5 yıl hizmet edildi ve belediye başkanlarımız yaptıklarıyla yâda yapamadıklarıyla halkımızın karşısına çıkıyor. Bizde her şey süt liman diye bir şey yok. Ama 2002 yılında Türkiye´nin hali neyse Zonguldak Belediyesi de aynen öyleydi. Hem idari anlamda hem mali anlamda batmış, çökmüş, işçisine maaş veremeyen, susuz kalmış, çöpleri toplanamayan, bir çare kalmış bir belediyeyle baş başa kalmıştık. Biz Secaattin Gonca ile bu seçimi aldık ve Secaattin Gonca´nın 5 yıllık dönem içerisinde yaptıkları ortada. Açıkçası önce belediyeyi hem idari anlamda hem mali anlamda yeniden yapılandırdı. Emek üretenlerin, çalışanlarının karşılığını verdi. Belediye de bine yakın işçi vardı. Aileleriyle 4 bin kişi olsa bunların hepsi mağdurdu. Belediye batırılmış, çıkmaza sokulmuş ve maaşlar verilmemiş. 300´e yakın kişinin de kıdem tazminatları verildi.


Eksiklikler elbette var. Keşke belediye mali anlamda bu kadar batakta olmasaydı da başka hizmetleri vatandaşımıza getirebilseydik. Ama şimdi bunlar derlenip toparlandı ve işçi sayısı belli seviyeye getirildi. Zonguldak´ta çöple ilgili sorunumuz vardı ama o sorun ortadan kaldırıldı ve katı atık depolama tesisi yapıldı. 5 yıl boyunca Zonguldak´ta hiçbir zaman susuzluk yaşanmadı. Oysa geçmişte iki dönem şehrimiz susuzluktan kırılmıştı. Şimdi halkımızın karşısına çıktığımız zaman geçmişle bugünü kıyaslayacağız. Yapamadıklarımızın nedenlerini de anlatacağız. Biz bunların hesabını verebilecek konumdayız. Asla kaçmıyoruz. Zonguldak´ın coğrafi yapısı nedeniyle hizmet üretmek çok zor. Ama şehrimizin caddeleri derlenip toparlandı ve ara sokaklarımız alt yapısıyla ıslah edildi. Şehrimize bir hava katıldığına inanıyoruz.


Kozlu Sahil Yolumuzla ilgili de çok güzel projelerimiz var. Bu ve buna benzer birçok projelerimiz var. Ama çok daha önemlisi Sayın Secaattin Gonca Zonguldak´ta kirlenmemiş, tertemiz, pırıl pırıl, şaibeli işlerin içerisinde olmamış, Ak Belediyecilik anlayışı içerisinde bu hizmetleri yürütmüştür. Geçmişte ki yapılan belediyecilik anlayışıyla bugünkü belediyecilik anlayışı budur. Belediyemiz birilerine peşkeş çekilmemiştir ve çekilmeyecektir de. Herkes bir şeylere hakkıyla sahip olacaktır. Bundan sonraki süreci de aynı duygularla tamamlayacağız."

Editör: Pusula Gazetesi