Ereğli´de Halil Posbıyık ile Alaplı´da Muhabbet Tezel´e destek veren Akın, taban ve partililer tarafından ilgiyle karşılandı.


Akın ziyaretinde "Destek ziyaretlerimize Ereğli´ den başlamak gereğini hissettik. Ereğli´de bazı oyunlar oynanıyor" dedi. İsim vermeden Boray Baycık´ı hedef alan Akın; "Öyle adaylar var ki onların da ne amaçla aday olduklarını herkes iyi biliyor" dedi.


u CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Harun Akın´ın parti içi ve parti dışından CHP´yi bölmek için harekete geçenlerin Harun Akın´dan bekledikleri desteği göremedikleri söyledi. Akın´a teşekkür eden Posbıyık; "Harun Akın Bölen değil birleştiren oldu" dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, CHP Ereğli İlçe Örgütü&8217;nü ve Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık´ı ziyaret etti. Hem parti binasında hem de Merkez Seçim Bürosu&8217;nda kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılanan Harun Akın´ın gerçekleştirdiği ziyaret, CHP´nin sergilediği bütünlüğün anlamlı bir göstergesi oldu. Parti İlçe Örgütü&8217;nü ziyaret eden ve seçim çalışmalarıyla ilgili olarak İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve partililerden bilgi alan eski Zonguldak Milletvekili Harun Akın, daha sonra CHP Ereğli Merkez Seçim Bürosu&8217;na gelerek partinin Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık´ı ziyaret etti.


Seçim Bürosu&8217;nda kalabalık bir partili topluluğu tarafından coşkuyla karşılanan Harun Akın´ın gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Akın´ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, CHP bünyesinde tüm örgütlere destek ziyaretlerinin başladığını ve partililerin birlik ve bütünlük içinde 29 Mart Yerel Seçimleri&8217;ne hazırlandığını ifade etti. Eski Milletvekili Harun Akın´ın bu destek ziyaretlerine Ereğli´den başlamasının kendilerini onurlandırdığını sözlerine ekleyen Balcı, partililere hitaben yaptığı kısa konuşmada Harun Akın´a teşekkür etti.


CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın´ın kendisini ziyaretinden ve verdiği destekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden partinin Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ise yaptığı konuşmada, sözü Ereğli Belediyesi´nin içinde bulunduğu mevcut koşullara getirdi. Belediye Başkanlığını bıraktığı günden bu yana geçen kısa süre içerisinde Belediye&8217;nin borç batağına itildiğini belirten Posbıyık, belgeleyebildikleri borcun şu an itibariyle 31,5 milyon lira olduğunu, bunun dışında henüz belgelenemeyen borçların ne kadar olduğunu bilmediğini söyledi.


Posbıyık konuşmasında, seçimler öncesinde gerek parti içinde gerekse parti dışında CHP´yi bölmek ve partiye zarar vermek için mücadele edenlerin, zamanı geldiğinde eski Milletvekilleri Harun Akın´a çeşitli tekliflerle geldiklerini, ancak Akın´ın yapılan hiçbir teklifi benimsemeyerek bölen değil birleştiren bir kimlik olmayı tercih ettiğini ve bu tavrıyla partiyi bölüp parçalamak isteyenlere prim vermediğini ifade eden Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, bu tavrı sebebiyle Harun Akın´ı kutladı. Konuşmasında ayrıca, bazı siyasi partilerin belediye meclis üyesi aday listelerindeki isimlere değinen Posbıyık, bu listelerdeki isimlerin bazılarına büyük saygı duyduğunu, buna rağmen o listelerde bulunan bazı adayların kaçak inşaat yapmak gibi belli başlı çıkarlar peşinde koşan isimler olduğunun altını çizdi. Ereğli halkına seslenen Posbıyık, bu sebepten ötürü yeni oluşacak Belediye Meclisi&8217;nde bu şaibeli isimleri mecliste görmek istemediğini ve 25 CHP´li Meclis Üyesinin Belediye Meclisi&8217;ne seçilerek tam kadro göreve gelmeyi arzu ettiği söyledi.


Eski Milletvekili Harun Akın ise konuşmasında seçim çalışmalarından dolayı tüm partililere teşekkür ederken şöyle dedi: "Destek ziyaretlerimize Ereğli´den başlamak gereğini hissettik; çünkü Ereğli´de bazı oyunlar oynanıyor. Ereğli siyaseti Halil Posbıyık´ın seçimi ne şartla olursa olsun kazanmaması üzerine kurulmuş. Öyle adaylar var ki karşımızda; onların da ne amaçla aday olduklarını herkes iyi biliyor.


Ben Erdemir´in özelleştirme adı altında ve yok pahasına satılmak istenmesi konusunda Sayın Posbıyık´ın verdiği mücadeleyi ve Ereğli için yaptıklarını çok iyi biliyorum. Posbıyık´ın Ereğli için ne kadar önemli biri olduğunu çok iyi biliyorum. Ben Ereğli Belediyesi´ nin işçilerin maaşlarını bile veremeyecek duruma düştüğünü hiç düşünmezdim.


Halil Bey baktı ki Ereğli iyi yönetilmiyor, Ereğli Belediyesi kötü günlere doğru sürükleniyor; tekrar belediye başkanlığına talip olmuştur. İnanıyorum ki başkan seçildiği takdirde de Ereğli eski güzel günlerine dönecek ve insanımız güzel hizmetler alacaktır. İnadına CHP, inadına Posbıyık! diyorum ve saygılar sunuyorum."

Editör: Pusula Gazetesi