Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, yerel seçimlere yönelik çalışmaları değerlendirdi. 22’nci Dönem CHP Milletvekili Harun Akın’ın bayram gezilerine katılmasının kendilerine güç kattığını belirten Furat, Akın’ın, Zonguldak Belediye Başkanlığı’na aday yapılacağı yönündeki yorumları yalanlamadı. Adayları kamuoyu yoklaması sonucu belirlemek istediklerini belirten Furat, Demokrat Partili Kilimli eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın da CHP’den aday olabileceğinin sinyalini verdi. Haberal Ailesi’nin seçimlere tam destek vereceğini belirten Furat, “Haberal Ailesi, özellikle Kozlu’yu çok istiyor. Kozlu’da ciddi adaylarımız var” dedi.

İşte Halil Furat’ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar;

“HALKIN SEÇİM SÜRECİNDE BİZLERE SAHİP ÇIKACAĞINI ZİYARETLERİMİZDE GÖRDÜK”

“Harun Akın’ın adaylığı halk tarafından dillendiriliyor, ama Harun Akın parti içi seçimler sürecinde kesinlikle hiçbir yere aday olmayacağını söyledi. Ama Akın, ‘partim beni bir yerde görmek isterse, yok demem’ de dedi. Halkın talebi olur da, CHP, Akın’ın siyasal yapılanması içerisinde başarı sağlayacaksa, neden olmasın. Nihayetinde mevcut başkanımız var. Mevcut başkanımızın da kendine göre düşünceleri vardır. Harun Akın’ın da düşünceleri olabilir, başka arkadaşlarımızın da düşünceleri olabilir. Halkın desteğini alabilecek, halkın teveccühünü kazanabilecek kim varsa, biz onunla beraber oluruz. Bunların içerisinde Harun Akın da olabilir. Harun Akın, eski milletvekilimiz. Bayramda bizimle beraber olma talebini bizlere iletti, biz de ‘olur’ dedik. Neticede eski milletvekili. Bizimle birlikte olması bize güç verir. Beldelerde çok büyük heyecan yaşadık. Halkın seçim sürecinde bizlere sahip çıkacağı görüntüsünü ziyaretlerimizde gördük. Önümüzdeki yerel seçimler de kıran kırana olacak. Geçmişteki hatalarımızı yapmamak üzere kendimize örnek alacağız. İnşallah en güzel şekilde ilçelerde, beldelerde diğer partilerle büyük bir mücadele içerisine gireceğiz. Biz bu dönem anketlerle, kamuoyu yoklamalarıyla seçim çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki süreçte mevcut yönetimlerle ilgili değerlendirmeler yapacağımız toplantılarımız olacak ilk olarak. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızda büyük ihtimalle katılacak. 2-3 gün kendisini ağırlayıp, yerel yönetimlerle ilgili toplantılar yapacağız. Mevcutların sıkıntılarını belirleyip, sıkıntıları nasıl gideririz, mevcutları nasıl toparlarız çalışması yapacağız. Bu süreçle ilgili anketli kamuoyu araştırmaları yapacağız. Ondan sonra örtüştürüp, değerlendirip genel merkeze tavsiye edeceğiz. Genel Merkeze bu anketleri vereceğiz, Genel Merkezin eylem yapmasını bekleyeceğiz.”

“ADAY OLMAYI KİM DÜŞÜNÜYORSA, ANKETE KOYACAĞIZ”

“Bu Harun Akın’ın adaylığı olur, bir başkasının adaylığı olur. Aday olmayı düşünen kim varsa, onların isimlerini anketimize dâhil edeceğiz. Anket sonucunu genel merkezimize sunacağız. ‘Adayları vatandaş seçsin’ istiyorsanız, vatandaş bunları istiyor, ama siz ‘üyelerimiz, delegelerimiz seçsin’ diyorsanız, o zaman ‘sandık koyalım’ diyeceğiz. İki seçenekli alternatif sunacağız. Onun için Harun Akın da, başkalarını da anketin içene koyacağız.”

“DEVREK’TE KENDİMİZİ ŞANSLI HİSSEDİYORUZ”

“Sadece Kilimli’de, Çatalağzı’nda değil, bizim için bütün beldeler ve ilçeler çok önemli. Biz iddialı partiyiz. İddiamızı her yerde sürdürmek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Yani, Kozlu, Zonguldak’ın nüfus olarak en büyük beldesi... Ekonomik olarak da güçlü bir belediye… Kozlu için de, Kilimli için de özel hamleler yapacağız. Çatalağzı, Devrek içinde aynı hamleleri yapacağız. Devrek’te kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Çaycuma’da aynı şekilde... Milletvekilimizin olduğu bir bölge… Her yer aynı. İnşallah çok iddialı isimlerle çıkacağız.”

“HABERAL AİLESİ ÖZELLİKLE KOZLU’YU ÇOK İSTİYOR”

“Haberal Ailesi’nin Zonguldak la ilgili özel talepleri var. Benim İl Başkanı olmamla Zonguldak’ta CHP yeni bir ivme kazandı. Onun için Haberal Ailesi de, kendileri adaymış gibi çalışacaklar. Ne gerekiyorsa yapacaklar. Haberal Ailesi, özellikle Kozlu’yu çok istiyorlar. Kozlu’da ciddi adaylarımız var. Kilimli’de adaylık için partiye geçmek isteyen adaylarımız var. Çatalağzı, Kilimli, Kozlu’da ayrı bir potansiyelimiz var. Özel bir aday çıkarsa, partinin destekleyeceği bir pozisyon olursa başarmamamız mümkün değil. Ereğli’de Başkanımız Halil Posbıyık var, büyük ihtimalle Gökçebey’de de Zeki Kılıçarslan’la devam edeceğiz. Merkezde adaylarımızı bekliyoruz. Mevcut belediye başkanımız aday olmayı düşünebilir. Ona da saygı duyuyoruz. Harun Akın ve diğer arkadaşlar netleşecek. Bizde seçimlerin erkene alınabileceğini hesaplayarak, bir seneyi en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

“KİLİMLİ’DE ALİ ASLANKILIÇ OLABİLİR”

Furat, “Kamuoyu yoklaması yapacağız dediniz. Kilimli’de kamuoyu Ali Aslankılıç’ın CHP’den aday olacağını konuşuyor. Ali Aslankılıç Kilimli’de CHP adına büyük bir güç olabilir mi?” yönündeki soruya yanıt veren Furat, “Olabilir. Ali Aslınkılıç’ın şimdiye kadar böyle bir talebi olmadı. Diğer partilerin Aslankılıç adını telaffuz ettiklerini duyuyoruz. Ama şu an Ali Aslankılıç veya diğer bir başka ismin Kilimli için partimize talebi olmadı. Çatalağzı için de eski belediye başkanının adı konuşuluyor. Biz bu isimleri anketlerimize koyacağız. Eğer halk bunlara teveccüh gösterir de, ‘bu isimleri istiyoruz’ diyorsa, tabii ki değerlendireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iddialı bir parti... Yerel yönetimlerin bir kısmında, merkezde iktidar… Yine iddialı olan adaylar CHP’nin içinde siyaset yapma arzuları olanlar varsa gelsinler buyursunlar. 7 belediyemizi 27’ye çıkartırsak daha iddialı oluruz. Genel merkezimizin bize bakışı daha değişik olur. Onun için biz Zonguldak’ta ne yapmamız gerekiyorsa seçimi nasıl almamız gerekiyorsa onu yapmak adına her adayla konuşabiliriz. Her adayımıza zeytin dalı uzatabiliriz. CHP’nin belirli kriterlerine uyan, herkes CHP’den aday olabilir. Herkesle oturup konuşabiliriz. Neticede herkes her partiden aday olabiliyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi