Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında, özel halk otobüsü ihalesi dün Belediye Encümen Salonunda yapıldı. 4 firmanın katıldığı ihaleye en iyi teklifi Avam Taşımacılık Şirketi vererek, özel halk otobüsü ihalesini kazandı. 767 bin TL teklifle ihaleyi alan firma Avam olurken, çok düşük fiyat veren diğer üç firmanın teklifleri geçersiz sayıldı.

Gerçekleştirilen ihale ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir şunları söyledi:

“HAT SAYIMIZI 18’E ÇIKARDIK”

“Özel Halk Otobüsü ihalesine, Mina, Günaydın Kardeşler, Avam Taşımacılık ve Samatya firmaları katıldı. Bu firmalarımızın verdiği teklifler doğrultusunda en iyi teklifi 767 TL ile Avam Taşımacılık Şirketi verdi. Site, Gümüşhane, 102 Sokak, İncivez, Ontemmuz, Kokaksu-Birlik, İnağzı 1, İnağzı 2, Yeşil Mahalle, Karaelmas-Alttemaşarlık, 88 Evler, Rat Kırat, Rüzgarlı, Üzülmez, Tepebaşı, Dilaver, Mithatpaşa-Fener olmak üzere 17 hattımız vardı. Bu ihalede Milli Egemenlik Caddesi’ni de koyarak hat sayımızı 18’e çıkardık. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra yeni firma Zonguldak halkımıza 2 yıl boyunca hizmet edecek. İhaleyi alan firmanın, 18 hatta kullanacağı araçlar 3 yaşını geçmemiş olacak. Zonguldak halkımıza ve ihaleye alan firmaya hayırlı uğurlu olsun.”

İhale sonucuna göre firma ismi değişti, ancak işletmeci değişmemiş oldu. Akın Kavi, daha önce Baran firması altında işlettiği otobüs hatlarını bundan sonra yeni ortaklarıyla birlikte Avam firması altında işletecek.

Editör: Pusula Gazetesi