Topaloğlu, &[#]8220;Bayram günlerinde gerçekleşen Gaziantep&[#]8217;teki bombalı saldırı, toplumda büyük bir acıya ve infiale yol açtı. Çocukların ve sivil yurttaşların ölmesine yol açan bu katliamı, kim tarafından yapılmış olursa olsun kınıyoruz ve lanetliyoruz. Öncelikle bu saldırıda hayatlarını kaybeden yurttaşların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz&[#]8221; dedi.

Türkiye&[#]8217;nin son derece kritik bir dönemden geçtiğini belirten Topaloğlu, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;TÜRKİYE&[#]8217;NİN BARIŞA VE HUZURA İHTİYACI VAR&[#]8221;

&[#]8220;Gerek Ortadoğu&[#]8217;daki gelişmeler ve Suriye&[#]8217;de yaşanan iç savaşta halkını katleden Esad-Baas Diktatörlüğü&[#]8217;nün hunharlığı, gerekse ülkemizde Kürt sorununda gittikçe artan şiddet ve çatışma ortamı kaygılarımızı her geçen gün büyütüyor. Bayram günlerinde bile durmayan bu şiddet ortamına bir an evvel son verecek adımların atılması gerekiyor. Defalarca söyledik, bir kez daha yineliyoruz. Türkiye&[#]8217;de atılacak demokratikleşme adımları, yeni Anayasa çalışmalarındaki cesaretli ve güven verecek sonuçlar, bugün her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Şiddet yanlılarının etkisi ancak ve ancak siyasetin ve demokratik anlayışların sesinin daha gür çıkması ile azaltılabilir ve etkisiz hale getirilebilir. Kendi iç sorunlarını halledemeyen bir Türkiye, kaçınılmaz olarak her türlü provokatif eyleme ve ortama açık duruma geldi. Bu durumu değiştirecek olan Meclis&[#]8217;teki iktidar ve muhalefet partilerinin kararlı tutumu ve demokratikleşme yönünde gösterecekleri siyasi irade olacaktır.

Aksi takdirde ne AKP hükümeti yıllar yılı denenmiş ve başarısızlığı açıkça ortaya çıkmış olan güvenlikçi politikalarla Türkiye&[#]8217;de huzuru sağlayabilir; ne de her komşusu ile sorunlu olarak Ortadoğu&[#]8217;daki çatışmaların etkilerinin Türkiye&[#]8217;ye yansımasını önleyebilir. Türkiye toplumunun barışa ve huzura ihtiyacı var. On binlerce insanını yitirmiş olan bu ülkede daha fazla çatışma ve şiddet herkesin tahammül sınırlarını ciddi ölçülerde zorluyor. Meclis&[#]8217;teki iktidar partisi AKP ile muhalefet partilerine bir kez daha sağduyu çağrısı yapıyoruz. Halkları karşılıklı infiale sevk edecek fevri ve hamasi açıklamalardan kaçının. Kullandığınız dil ve anlayış hiçbir biçimde Türkiye&[#]8217;de yaşanan sorunların çözümüne hizmet etmiyor. Siyasi partilerin görevi halkları birbirine düşürmek ve kırdırmak değil, demokratikleşme yönünde adımlar atmak, sağduyuyu ve siyasi soğukkanlılığı korumak ve nefret söylemlerinden uzak durmaktır.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi