Hastanede inceleme yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yeni önceki aylarda imzalanan protokol ile Velioğlu Ailesi tarafından yapılacak olan yeni acil servis inşaatının tüm hızıyla sürdürüldüğünü kaydetti. Yeni Acil Servis inşası ile Çocuk ve Yetişkin Acil servislerinin aynı yerde bulunmayacağını belirten Rektör Özer, yeni servisin son derece modern ve teknik donanımlara sahip olacağını ifade etti. Eylül ayında yeni Acil Servis&[#]8217;in tamamlanmasını planladıklarını belirten Rektör Özer, &[#]8220;Çalışma bütün hızıyla devam ediyor. Bildiğiniz gibi Velioğlu Ailesi, Acil Servis&[#]8217;in yapılması ve genişletilmesini üstlendi. Eylül ayına kadar, yaklaşık bin metrekare alana sahip bir acile kavuşacağız. Alan genişledikçe yetişkin acil ile çocuk acili ayrı olacak. Daha önceki acilimiz dardı. Acilimizle ilgili dar olması nedeniyle vatandaşlarımızın sıkıntısı vardı. Alan genişledikçe hem ferah olacak hem de dinlenme alanlarımızda olacak. Aynı zamanda teknolojik olarak da acil de bulunması gereken tüm görüntülü cihazlarda olmak üzere o mekanda hizmet vermeye başlayacak&[#]8221; dedi.

Öte yandan 2012 yılının Mayıs ayı sonunda Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile işadamları Ümit ve Vahdettin Velioğlu kardeşler ve eşlerinin katıldığı törenle ortak protokol imzalanmış, hastanenin acil servisinin yaklaşık 500 bin TL masrafla yeniden yapılması ve acil servisin isminin ise &[#]8216;Nizamettin Velioğlu Acil Servisi&[#]8217; olması kararı alınmıştı.

HASTANE ÇEVRESİ DÜZENLENİYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi&[#]8217;nin ön tarafındaki otopark alanı ise, yeni bir proje ile yeşil alana dönüştürülüyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, proje ile ilgili verdiği bilgide, son dönemlerde kapasite ve kalitenin arttırıldığı hastanenin yeni bir çevre düzenlemesine kavuşturulacağını ifade etti. Sağlık kampusundaki alt yapı çalışmalarının da sürdürüldüğünü hatırlatan Rektör Özer, &[#]8220;Bazı revizyonlar yaptık. Özellikle Uygulama ve Araştırma Hastanesi&[#]8217;nin ön mekanındaki projeyi tamamıyla değiştirdik. Orijinal projede her taraf otoparktı. Biz, hastaneye gelen hastalarımızı sağlık hizmetini alırken aynı zamanda memnuniyeti öncelediğimiz için oraları rekreasyon alanları oluşturmak için revize ettik. Şuan da hastanenin ön tarafında araçların bulunduğu yeri tamamıyla iptal ediyoruz. Orayı yeşil rekreasyon alanı olarak dizayn ediyoruz. Hastanenin poliklinik yerine araç giremeyecek. Otoparka araçlarını park ettikten sonra yürüyerek hastaneye gelinecek. Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim anlamında, kalite anlamında, öncülük anlamında ve Zonguldak ile topluma sunmuş hizmetler anlamında hem kapasitesini arttırmaya hem de kalitesini arttırmak için özen gösteriyor&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi