Fırtına tarım alanları ve üretim tesislerinde büyük hasara yol açarken, arazilerde yetişen sebze ve meyve bahçeleri tahrip oldu.
Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, fırtına da zarar gören tarım alanlarını gezerek, hasarı yerinde tespit etti. Çaycuma ve Gökçebey ilçe Müdürlüklerindeki teknik elemanlarla birlikte inceleme yapan Çelik, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çelik, üreticileri, doğal afetlere karşı ürünlerini sigortalatmaları konusunda uyardı.
Yapılan tespit çalışmalarında, Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar, Geriş, Erenköy ve Kayabaşı köyleri ile Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki seraların çoğunun örtülerinin yırtıldığı, bazı seraların iskeletlerinin devrilip, büküldüğü ve seralardaki mevcut ürünlerin zarar gördüğü tespit edildi. Ayrıca, açık tarım alanlarında yetiştirilen domates, biber, patlıcan, hıyar gibi sebze ile mısır gibi bazı bitkilerin devrildiği, kapama elma ve armut bahçelerinin zarara uğradığı belirlendi. Yapılan ilk tespitlerde, ürünlerin genelde hasat zamanına yakın ve hasat döneminde, meyvelerin ise henüz hasada 1-2 aylık bir süre varken fırtınaya yakalandığı gözlemlendi
Editör: Pusula Gazetesi