MHP Zonguldak İl Başkanlığı kongresi gerçekleştirildi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP İl Başkan Adayı Hamdi Ayan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.
Açılış konuşmasını MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan yaptı. Korkutan, &[#]8220;Bu gün bu salon genel seçimlere hazırlık noktasında MHP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;taki iktidarını hedefleyecek olan kadroları çıkaracak olan salondur. Bu gün bu salonda aday olmuyoruz. Seçilecek il başkanının emrinde olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra görevlerini devam ettirecek olan arkadaşlarıma üstün başarılar temenni ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, &[#]8220;Bu aziz milletten emaneti MHP&[#]8217;ye vermesinin zamanı geldiğine inanıyoruz. 43 yıllık bir siyasi partiyiz. 43 yıllık bir hareketiz. Bu siyasi tarihimizde birincisi 80 öncesi ve 80 sonrası dönemde sadece hükümetlerde ortaklık yaptık. Bunu şikayet olarak söylemiyorum. Bizden önceki siyasi kadro ama artık bu hareket ve bu hareketin mensupları tek başına iktidar olma yetkisi istiyor. 43 yıldır iktidar olamama talihsizliğini bu hareket üzerinden atmalıdır. Vereceğimiz imtihanla da bunu gerçekleştireceğiz&[#]8221; dedi.
Ardından kürsüye çıkan MHP İl Başkan Adayı Hamdi Ayan, &[#]8220;Yerel seçimlerde iktidar alternatifsiz değildir. CHP&[#]8217;den kaymalar AK Parti&[#]8217;de görülmektedir. Zonguldak alternatifsiz değildir. Biz halkımızın karşısına güçlü ve samimiyeti olan insanlar olarak çıkıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidildi.
İl Başkanı Hamdi Ayan´ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu...

Ali Metin Soydaş
Ömer Ay
Erdal Gülay
Avni Yaprak
Mustafa Türk
Mustafa Yıldıran
Mevlüde Yalçıner
Sonat Harputoğlu
Çetin Çelik
Erdal Çolak
Mevlüt Özdemir
Asım Tazegül
Menderes Gümüş
Recep Kocabacak
Veysel Sivri
Uğur Yalçın
Varol Demirköse
Recep Ünlü
Kadir Kandemir
Muharrem Erol
İlyas Altun
Okan Doğramacı
Aydın Yılmaz
Faruk Demirci

DİSİPLİN KURULU

Gündüz Torlak
Muharrem Öztürk
Bayram Demir
Engin Karakoca
Volkan Dübüş
Dursun Köroğlu
Yüksel Akdoğan


KURULTAY DELEGESİ

Mehmet Salih Dal
Hamdi Ayan
İsmail Altay
Ayhan Danacı
Gürkan Gülay

Kongre şu saatlerde devam ediyor. Bu liste oylanıyor...
Editör: Pusula Gazetesi