3 yıl önce Asma Mahallesi´nde kahvehane önünde meydana gelen olayda tekel büfesi işleten 1 çocuk babası Hasan Yıldırım, iddiaya göre Ayhan Kulaç´ın işlettiği kömür ocağına da ortak oldu. Yıldırım, ortaklıkları süresince Kulaç´a borç olarak verdiği parayı tahsil etmek istedi. Hasan Yıdırım, parayı ödemeyen Ayhan Kulaç ile kahvehane önünde buluşunca tartışma çıktı. Hasan Yıldırım, tartışma sırasında kendisine tokat atan Ayhan Kulaç´ı bıçaklayarak öldürdü.

Tutuklanan Hasan Yıldırım hakkında ´Kasten adam öldürmek´ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada kendisini savunan sanık Yıldırım, "Keşke aç kalsaydım, bu olay olmasaydı" dedi. Cinayeti haksız tahrik altında işlediği kanaatine varılan sanık Yıldırım, duruşmalardaki iyi hali de gözönünde bulundurularak 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay ise cinayet davasında cezanın az olduğunu ve iyi hal indiriminin yapılmaması gerektiğine savunarak kararı bozdu. Yeniden aynı mahkemede hakim karşısına çıkan ve son sözü sorulan sanık Yıldırım, "Olayın bu şekilde meydana gelmiş olmasından dolayı son derece pişmanın ve üzgünüm" diye konuştu. Mahkeme, bu kez iyi hal indirimi vermeyerek sanığı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Editör: Pusula Gazetesi