Futbolun arzu edilen düzeye gelmesi için mütevazı bir şekilde hizmet ettiklerine değinen Erdoğan, başarıya uzandıkları yolu şu şekilde özetledi:


Erdoğan,&[#]8221; 31 Ekim 1994 yılında atandığım SSK Karadeniz Ereğli Hastanesinde; göreve başladığım günden itibaren, çocukluk yılarımızda olduğu gibi, futbolun içinde oldum. 1994&[#]8211;95 sezonunda Ormanlı Cuma Spor&[#]8217;da ikinci amatör kümede futbol oynadım. İlk defa bana 28 yaşında filiz lisans çıkartıldı.


1999&[#]8211;2001 yıllarında Ereğli Belediyespor kulübü ile Erdemirspor kulübünün birleşmesinden oluşan Erdemir Ereğlispor´da; Yalçın Keleş´in kulüp başkanlığı yaptığı dönemde iki yıl denetim kurulunda görev aldım. Takımın doktorluğunu yaptım. Bunun dışında Ereğli´de Erdemir´in profesyonel takımları dâhil, bütün kulüplere sağlık konusunda yardımcı olmuşumdur. Ulusal ve uluslar arası spor hekimliği kongrelerine ve kurslarına katılarak bu konuda kendimizi geliştirmeye çalıştık.


2001 yılından itibaren başlayan Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü´nün oluşumu ile ilgili gelişmeleri isimler vererek aktarmak istiyorum. Çünkü pek çok insanın bu kulübün oluşumunda katkıları, emekleri olmuştur. Bunu; bu insanların emeklerine, yaptıkları hizmetlerine, katkılarına saygının gereği olarak yapmak istiyorum. Özdoğan Spor Kulübü; Gebe köyü, İmranlar köyü ve Pembeciler köylerinden aşağıda isimlerini vereceğim insanlar tarafından 18 Haziran 1985 yılında kurulmuştur. 20-21-22 Şubat 1986 da dernek tüzüğü Hakimiyet gazetesinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Federasyon işlemlerine 17 Kasım 1988 de başlanmış, 24 Eylül 1991 de futbol, voleybol, atletizm dallarında faaliyette bulunmak üzere tescil edilmiştir. Bu tarihlerden de anlaşıldığı gibi kulübün oluşumu ve federe olması için oldukça uzun bir süre geçmiştir.


2001 yılında; 2007&[#]8211;2008 sezonunda Ereğli Belediye sporu çalıştıran Faruk Varlık hoca Özdoğan spor diye bir takım olduğunu, takım kuramadıklarını, bir yıl öncede maçlara çıkamadıklarını ve eğer takım çıkartamazlarsa kulübün kapanacağını belirterek yardımcı olmamı istedi. Tek başıma maddi, manevi katkılarımla ve bende top oynayarak, takım oluşturduk. 2.amatör kümede maçlara çıktık. Gebe köyüne idmanlara gidiyorduk. Ligi alt sıralarda bitirdik. 2. yıl kulüp yönetimine "takımın adının başına SSK ekleyerek adını SSK ÖZDOĞAN SPOR olarak değiştirsek, yönetime hastaneden katılım sağlasak, çalışanların katkılarını alsak, ilerde kurumsal bir kimliğe kavuşturabiliriz" diye öneri sunduk. Önerimiz kabul edildi. Günlerce muayene ofisimde oturup tüzük çalışmaları yaptık. Zaman zaman gece saat 23.00&[#]8211;24.00´lere kadar çalıştığımız olmuştur.


Bu dönemde Opel Tümar, Tüylüoğlu Toyota Palaza, Hundai Simge Plaza, Balcılar İnşaat ve Özmar´ın bize maddi olarak katkıları olduğunu belirtmek istiyorum.


Hastanelerin sağlık bakanlığına devri ile birlikte, takımın adını yeniden değiştirmek zorunda kaldık. Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü olduk. Yönetim kuruluna seçilen arkadaşların teveccühü ile beni başkanlığa layık gördüler. Yani kulüp başkanlığım 13.12.2005 de başladı. Anılan tarihe kadar yönetim kurulunun bir üyesi olarak çalıştım. Bu dönem sonunda kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan dernekler kapatılmıştı. Hastanemizde faaliyet gösteren Karadeniz Ereğli SSK Hastanesini Geliştirme, Güzelleştirme Derneği kapatılmıştı. Biz spor kulübü olarak hastane bünyesinde, kulübümüze gelir elde etmek amacı ile, kantin, kafeterya işletmek için gerekli girişimlerde bulunduk. Önce hastane yöneticileri ile başladığımız görüşmelere, ilçede malmüdürlüğü ve kaymakamlık; ilde defterdarlık ve valilik ile yaptığımız görüşmelerimiz neticesinde yasal prosedürle yerine getirildi. Başlangıçta 2 kişi ile başladığımız kantin ve kafeterya işletmesi iki hastanenin birleşmesi sonrası; şu anda, her iki tarafta 11 çalışan ile devam ettirmekteyiz.


2005-06 sezonundan bu yana; Beden Eğitimi öğretmeni İlker Bozkurt ve Cemal Kocamanoğlu takımımızın hocalığını yapmaktalar. Ocak 2007 de Antalya´da yapılan 6. Dünya Futbol ve Bilim Kongresine İlker hoca ile birlikte katıldık. 5 gün süren kongrede ülkemiz ve dünyadan çok sayıda tanınmış spor adamı ve teknik direktörler ile tanışma fırsatı ve onların bilgilerinden faydalanma olanağı bulduk. Yaptığımız işi bilimsel temellerde yapmak adına katıldığımız bu kongrenin bizim için oldukça faydalı olduğunu belirtmeliyim. Büyükler kategorisinde başladığımız takımıza, alt yapıya önem vererek, sırayla önce Genç takım, minik takım, yıldız ve mini minikler takımları oluşturduk. Şu anda toplam 118 lisanslı sporcuya spor yaptırıyoruz. Bu çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz Topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmaya çalışıyoruz. Ereğli´de; futbolun arzu edilen düzeye gelmesi için mütevazı bir şekilde, elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. 11 kişilik yönetim kurulu ile her hafta, olağanüstü bir durum olmadıkça, haftalık yönetim kurulu toplantılarımızı aksatmadan yapmaktayız. Bu takımların oluşmasında, devamlılığında; şu anda takımın başında olan, beden eğitimi öğretmeni olan İlker ve Cemal hocalarımızla birlikte, önceki dönemlerde görev alan bütün hocalarımız ve mevcut yönetim kurulumuzun çok büyük emekleri olduğunu belirtmek istiyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Takımımızda; bu güne kadar yönetimde yer alan ve bu güne kadar gelen süreçte katkıları olan herkese; bizlere destek sağlayan başta hastane başhekimi aynı zamanda onursal başkanımız, Op. Dr. Muharrem Erdem ve hastane müdürü Erkan Kurt olmak üzere, tüm çalışanlara, yönetim kurulu ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güne kadar bu takımda emeği geçen bütün sporcu kardeşlerimize teşekkürü zevkli bir borç bilirim. Sporun tanışıklık olduğu, dostluk olduğu, sevgi ile yapılan evrensel bir olgu olduğu gerçeğinden hareketle; Mustafa Kemal Atatürk´ün ifade ettiği gibi; sağlam kafalı, sağlam vücutlu, aynı zamanda ahlaklı; içinde bulunduğu topluma faydalı bireyler yetiştirmek için elimizden geldiği ölçüde katkı yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi