İftar yemeğine; MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İl Başkan Adayı Hamdi Ayan ve çok sayıda partili katıldı.

MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Ramazan ayında Türkiye’nin içinde bulunduğu olaylara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı içerisinde maalesef ülkemiz çok ciddi sıkıntılı günlerden geçmektedir. Bunu defalarca dile getirmemize rağmen hükümet kanadı tarafından maalesef vurdumduymazlık ve kendilerine has bir üslupla ukalalılık şeklinde bizlere cevap vermektedirler. Ülkemizin olmazsa olması MHP’nin bu ülkenin sigortası olduğunu defalarca dile getirdik. Maalesef tarımdan hayvancılığa, sanayiden imalata kadar ekonomik sıkıntı yaşadığı bu günlerde ülkemiz bir de terör belasıyla ve dış ülkelerle olan sorunlarla boğuşmaktayız. Ülkemizin Güneydoğu’sunda maalesef çok acıdır ki, bir ilimizin ilçesinde 15 gündür bir fiil savaş hali bulunmakta ama bunu yanlı tutumuyla, ülkeye yansıtmayan basın mensupları ve hükümet tarafından bu vatandaşlarımıza anlatılmamaktadır. 10 yıllık iktidarlarında bin 100 askerimiz şehit olmuştur. Ülkemizin bölünmeye gitmemesi için, ekonomimizi ayağa kaldırmak için, Türk milletine yakışır bir şekilde yaşaması için bu ülkenin MHP’ye ihtiyacı vardır. Lafa geldiği zaman Müslümanlığı elden bırakmayan hükümet kanadı, Libya’da, Tunus’ta iç savaşlarda yaşanan arbedelerde, savaşlarda orada yaşayan Müslümanları ülkemize kadar özel uçaklarla, ambulanslarla getirip tedavi ettirmiş ama maalesef son çatışmada 8 gencimizi şehit verdiğimiz çatışmada gazimizin terlikte, eşofmanla baba evine gidecek kadar alçalmışlardır. Biz kendilerine bir kez daha söylüyoruz, bu ülke bölünmez tek bayrak, tek vatan. Bunu için elimizden geleni yapmaya hazırız. Kendileri iktidara geldiğinde bütün komşularımızla sıfır sorun diyerek yola çıkmışlardı bugün maalesef hiçbir komşumuzla iyi geçinemiyoruz, belki de hepsiyle savaş durumuna gelmiş durumdayız” diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi