Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, dün düzenlediği basın toplantısında, 16 Ağustos 2012 Perşembe günü gerçekleştirilecek 10’uncu Olağan İl Kongresi’ne tek liste ile gidileceğinin ve Hamdi Ayan’ın İl Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Tek liste konusunda partililer arasında uzlaşma sağlandığını ve kongrede İl Başkan adayının Hamdi Ayan olduğunu açıklayan, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, “Bizler bundan sonra MHP’nin birer sade üyesi olarak seçilecek olan İl Başkanı ve yönetimine, İlçe Başkan ve yönetimine destek olacağız” dedi.

Korkutan sözlerine şöyle devam etti:

KORKUTAN: “SONUÇ PARTİMİZE HAYIRLI OLACAKTIR”

“2011 yılının Aralık ayından bu yana devam etmekte olan kongre sürecimiz, 10 Ağustos 2012 Perşembe günü yapılacak İl Kongremiz ile sonuçlanmış olacaktır. Bu süreç içerisinde MHP’yi yönetmek üzere düşünce içerisine giren ve partililerimizle istişare içerisine giren çok değerli iki partilimiz vardı. Ancak gelinen son süreçte bizler MHP’nin geçmişteki tecrübelerimizden de faydalanarak çok liste ile seçime gitmesinin önümüzdeki dönemde partimize fayda getirmeyeceğini hususunda ısrar içerisindeydik. Partililerimizle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda ismi geçen her iki adayımızla ve partililerimizle istişare içerisinde olarak tek liste ile seçime gidilmesi hususunda anlaşmış bulunmaktadırlar. Her zaman ifade ettiğim gibi MHP tartışmalarını kendi içerisinde anlaşarak çözer ve kamuoyuna bunu sonucuyla birlikte açıklayan bir siyasi partidir. MHP, kararlarını partiyi yıpratmayacak kararlar verdiği için sonuçlar biraz gecikmeli olarak verilebilir. Her iki değerli partilimizin fedakârlıklarıyla bir sonuca ulaşmış bulunuyoruz. Eski Merkez İlçe Başkanımız Hamdi Ayan, Perşembe günü yapılacak olan seçimlerde eski Belediye Başkan Adayımız Saruhan Çınar’ın destekleri ile tek liste ile seçime girmektedir. Sonuç inşallah partimize hayırlı olacaktır. Bizler bundan sonra MHP’nin birer saye üyesi olarak seçilecek olan İl Başkanı ve yönetimine, İlçe Başkan ve yönetimine destek olacağız ve MHP’yi yapılacak olan yerel seçimlerde sonra da genel seçimlerde Zonguldak’ta iktidara taşıma gayreti içerisinde olacağız. Her iki adayımıza kendilerine gösterdikleri olgunluk nedeniyle çok teşekkür ediyorum.”

AYAN: “TEK LİSTE KONUSUNDA ORTAK KARAR ALDIK”

İl Kongresinde Başkan Adayı olan Hamdi Ayan da, istişareler sonucunda tek aday olduğunu ifade ederek, Sahuran Çınar’a teşekkür etti. Ayan, “MHP’nin yapılacak olan 10’uncu Olağan İl Kongresinde istişarelerini tamamlamıştır. Bu istişareler gerek ilçeler, gerekse beldeler boyutunda yapılmış ve son güne gelinmiştir. Bu süreci idare etmek yeteneğini göstererek MHP sıkıntısız bir kongre sürecine taşıyan ve 10 yıldır MHP İl Başkanlığı’nı yapan Mustafa Korkutan Bey’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mustafa Korkutan, bizim İl Başkanımızdır, kardeşimdir, dostumdur. MHP’nin ona ihtiyacı vardır. Saruhan Bey bizim ağabeyimizdir. Tek fedakarlık Saruhan ağabeyimizden gibi algılanmasın, bir kongre süreci yaşandı, dolayısıyla istişareler noktasında biraz daha fazla öne çıkmam veya kendisinden önce sürece girmemden dolayı öne çıkma söz konusu oldu. Saruhan ağabey yine bize ağabeyliğini yaptı. MHP’yi yormadan, sıkıntıya sokmadan Perşembe günü GMİS’te inşallah İl Kongremizi tamamlayacağız. Yönetimimizi hazırlarken, Zonguldak’ı kucaklayabilecek bir liste oluşturduk. Ereğli Kongresinin ertelenmesi sebebi ile net bir açıklama yapamamıştık. 16 Ağustos Perşembe günü yapılacak MHP İl Kongresinde İl Başkan Adayı olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu kongre Zonguldak’ımıza ve davamıza hayırlı olacak” dedi

ÇINAR: “HERZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ”

İl Başkan adaylığından çekilen Saruhan Çınar ise, “Sıkıntıların partimizi yıpratacak düşüncesiyle ortak karar aldık. Kararımız tek liste ile İl Başkanlığı seçimine gidilmesiydi. Sayın Hamdi Ayan, İl Başkanı olacak, bizler de yanlarında olacağız. Sayın Hamdi Ayan ve yönetimine başarılar diliyorum. Zonguldak’ın MHP’ye ihtiyacı var. Çünkü MHP her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmuştur” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi