MHPli Selahattin Gülay Zonguldak Belediye Başkanlığına seçildiği taktirde 400 işyeri yaparak uygun ücretlerle kiraya vereceğini belirterek "Zonguldak Belediyesi´nin öz gelirlerini arttırmayan hiç bir belediye başkanının başarılı olma şansı yok" dedi.


Belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın borçlar konusunda yalan söylediğini belirten Gülay; "Aralık sonu meclis toplantısında faizler hariç 132 trilyon olarak açıklanan borçlar, televizyon programında nasıl 90 trilyona indi. Yalan söyleyerek seçimi alacağını mı zannediyor?" dedi.


Zonguldak Belediye Başkan Adaylarından MHP´li Selahattin Gülay, Zonguldak Belediyesi´nin kötü yönetilmesinin nedeninin öz gelirlerin çok az olmasından ileri geldiğini belirterek, seçildikleri takdirde 400 işyeri yaparak uygun fiyatlarla kiralayacaklarını söyledi.


Zonguldak Belediyesi´nin gelir artırıcı çalışmalar yapamadığını belirten Gülay, hedef projelerinden birinin gelir artırıcı çalışmalar olduğunu vurguladı.


Üç temel proje ürettiklerini belirten Gülay; "Zonguldak Belediyesi´nin öz gelirlerini arttırmak gerekiyor. Zonguldak Belediyesi´nin öz gelirlerini arttırmayan hiç bir Belediye Başkanının başarılı olma şansı yok.


Bu gelirleri yükseltemezseniz kente bir şey yapma şansınız olmaz.


Benim öz gelirleri arttırmak için üç projem var. Şimdilik sadece birincisini söyleyeyim. 400 iş yeri. Birinci çıkış noktası. Ben bu iş yerlerinin 100 tanesini mevcut Adliyle Binası&[#]8217;nın oradan Liman Arkası&[#]8217;na kadar uzanan alanda yapacağım.


Burada balık restaurant ve eğlence yerleri olacak.


Buradaki doğal yapı korunacak ve çevre tahrip edilmeyecek.


Diğer kalan 300 tanesini lavuar alanın dışında kalan tır parkının karşısını ve mevcut terminal alanını kapsayacak şekilde yapacağım.


Buradaki Şehirlerarası Otobüs Terminali&[#]8217;ni eski demir ambarlarının olduğu yere kaldıracağım.


Mevcut terminalin olduğu yerde ve çevresinde 300 işyeri olacak.


Bu iş yerleri beton yığını olmayacak. İnsanların çevredeki doğal yapıyla örtüşecek bir mimari ile yapılacak.


İsteyen firmaların showroomları buralarda olabilecek. Çok katlı olmayacak. Kot farkından dolayı iş merkezi şeklinde olmayacak" dedi.


10-12 trilyon gelir elde edilecek


Kısa zamanda yapılacak 400 işyeri ile yıllık 10-12 trilyon arasında gelir elde edeceklerini belirten Gülay, bu projesinin sadece ilk aşama olduğunu vurguladı.


Öz gelirleri artan bir Belediyenin her konuda güçleneceğini belirten Gülay; "Kent insanına yakışır ve herkesin beğenisini kazanacak bir mimariyle yapılacak.


Buradan Zonguldak Belediyesi olarak kiracılardan 10 - 12 trilyon yıllık gelir elde edeceğiz. Buralar uygun ücretler ile kiraya verilecek. Bir yere çok talep varsa 3 bin liradan yukarısı için, kirayı arttırmak yerine kura ile hak sahibini belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.


&[#]8216;Gonca yalan söylüyor&[#]8217;


Zonguldak Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca´nın belediyenin borçları konusunda kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ve yalan söylediğini belirten Gülay; "67 kanal Z´de izlediğim Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Secaattin Gonca, belediyenin borcunun 90 trilyon olduğunu açıkladı. Faizi hariç dedi. Ancak 31.12. 2008 tarihli Belediye Meclis toplantısında Belediye meclis üyelerine dağıttığı belgede, borç 132 trilyon olarak görülüyor. Buna ilave olarak faizler hariç deniliyor. Aralık sonu meclis toplantısında faizler hariç 132 trilyon olarak açıklanan borçlar, televizyon programında nasıl 90 trilyona indi. Yalan söyleyerek mi seçimi alacağını zannediyor. Artı faizler olduğu söylüyor. Sayın Gonca sizce yalancı değil mi. Yalancı. Zonguldak insanına yalan söyleyerek mi seçim alacağını zannediyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi