Kdz. Ereğli’yi İstanbul ve Ankara güzergahına bağlayan Gülüç Köprüsü’nün eski bölümünde başlatılan asfalt çalışmaları tamamlandı.
Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör 6 ay önce köprüde bakım ve onarım çalışmasının yapılması için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduklarını karayolları ekiplerince eski asfaltın sökülerek köprünün sıcak asfaltla kaplandığını söyledi.
Karayolları yetkililerine de teşekkür eden Güngör, ”Biz yaklaşık 6 ay önce bu köprünün bakım, onarım ve asfaltlanma yapılması ve için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne yazılı talepte bulunmuştuk. Bize gönderilen yazıda zemindeki asfaltın temizlenmesi için kullanılacak asfalt söküm makinasının müsait olduğunda çalışmanın başlayacağı bildirildi. Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü, asfalt sökme makinesinin boşa çıkması üzerine hemen çalışmalara başladı. Öncelikle köprü zeminindeki eski asfalt tamamen kazınarak söküldü. Ardından da standart ölçülerde sıcak asfalt dökümünü gerçekleştirdiler. Böylece, uzun yıllar yaşanan bir sorun da ortadan kalkmış oldu. Ben bu konuda duyarlılık gösteren yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi