Zonguldak Belediyesi, emekliye ayrılan personelin kıdem tazminatının 10 bin TL´lik bölümünü peşin öderken, geriye kalan bölümünü bin 500 TL´lik taksitlere böldü. Bu şekilde ödeme yapılması halinde alacaklarının tamamı için faiz ve gecikme zammı talebinde bulunmayıp, dava açmayacaklarına yönelik taahhütname imzalattırılan emekli işçiler, taksitlerin zamanında ödenmemesine, Belediye önünde toplanarak tepki gösterdiler.


Zonguldak Belediyesi´nden geçen yıl emekliye ayrılan 30 işçiye, kıdem tazminatlarının 10 bin TL´lik bölümü peşin ödenirken, geriye kalan bölümü bin 500 TL´lik taksitlere bölündü. Çevreye olan borçları nedeniyle bu şekilde ödeme yapılmasını kabul eden işçilere, "Belediyeniz aleyhine kıdem tazminatı vesair alacaklarım için hiçbir taleple dava açmayacağımı, bu alacaklarımın tamamı için faiz talebinde bulunmayacağımı, faiz talebi ile dava açmayacağımı, icra takibinde bulunmayacağımı, bu alacaklarımın faizlerinden bu şartlarla vazgeçtiğimiz kabul taahhütle, bilgilerinize saygıyla arz ederim" şeklinde hazırlanan taahhütname imzalattırıldı. Bir süre sonra bin 500 TL´lik taksitlerini zamanında alamayan emekli işçiler buna tepki gösterdi. Çevreye olan borçları nedeniyle başlangıçta tazminatlarını toplu şekilde almamayı kabul eden, ancak daha sonra taksit ödemelerinde gecikme yaşanınca buna tepki gösteren emekli işçiler, bugün Zonguldak Belediyesi önünde toplandı. "Bizler işçi emeklileri olarak 1 yıldan bu yana tazminatımızı alamadık, mağdur edildik. Yetkililerden sorunumuza çözüm bekliyoruz" yazılı döviz taşıyan 30 emekli işçi, Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile görüşme talebinde bulundu. Ancak Başkan Gonca´nın seçim çalışmaları nedeniyle belediyede bulunmadığını öğrenen işçiler, sorunlarının biran önce çözülmesini istedi.


Emekli işçiler adına konuşan Rahmi Tan, "1 yıldır tazminatımızı alamıyoruz. Çok mağduruz. Yazıktır. 55 yaşından sonra biz burada sürünüyoruz. Belediye Başkanı bize bir maaştan başka ne verdi? Yazıktır, günahtır, ayıptır. 100 bin TL kıdem tazminatına karşı bin 500 TL veriyor. Başkan benim ağzımdan sözleşme yapmış, ´Bin 500 TL vereceğim, imzala bunu, yoksa hiç para yok´ diye. Banka borçlarım var, mecbur imzaladım. Ama şimdi pişman oldum. Paramızı versinler. Başka bir şey istemiyoruz. Biz mahkemeye vermedik. Sadaka istemiyoruz, paramızı istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi