Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 2 bin 500 işçi için AK Zonguldak Parti Milletvekili Köksal Toptan, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Pusula’ya konuştu.

TOPTAN: “ŞİMDİLİK HER ŞEY YOLUNDA”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bölge milletvekilleri olarak TTK’ya işçi alımıyla yakından ilgilendiklerini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bu konuyu kendisinin üstlendiğini söyledi.

İşçilerin ne zaman alınacağıyla ilgili net bir bilgi vermenin yanlış olacağını ifade eden Milletvekili Köksal Toptan, Pusula’ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“TTK’ya işçi alımıyla ilgili görüşmeler sürüyor. Ben daha önce Sayın Enerji Bakanı’yla görüştüm. Kendisi bana tarafların, yani TTK ve sendikanın ortak noktada buluşmasıyla Hazine’yi ikna etme noktasında elinden geleni yapacağını söyledi. Sayın Bakan, zaten bu konuyu kendisi üstlendi. O nedenle tarih vermemiz mümkün değil. Sayın Enerji Bakanımız TTK’ya işçi alımı için elinden geleni yapıyor. Bizde bölge milletvekilleri olarak bu konunun takipçisi olacağız. Şimdilik her şey yolunda... Hazine’yle yapılan görüşmelerden sonra bu iş olacaktır diye ümit ediyoruz” dedi.

İNAN: “KESİNLEŞMİŞ NET BİRŞEY YOK”

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, kuruma işçi alımı konusunda net bir gelişmenin olmadığını belirterek, biran önce işçi alımının gerçekleşmesini istediklerini söyledi.

Kurumda yoğun emeklilik olduğunu ve bu durumun kurumu çok etkilediğini belirten Genel Müdür İnan, “10-15 gün önce yaptığımız görüşmelerde ne noktadaysak, halen o noktadayız. Biz net 1690 lira maaş söyledik. Sendikayla aramızda çok az bir fark kaldı. O günkü toplantımızda, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da vardı. Bizden rakamları aldı ve Sayın Bakan’a ileteceğini söyledi. Bakan Bey, bu rakamları gördükten sonra bizi çağıracak ve ‘arayı bulun’ diyecek. Geçtiğimiz günlerde Bakan Bey, Amasya’da bir iftar programına katıldı. Sendika yöneticileri de bu iftara gitti. Orada da sıcak bir görüşme sağlanmış. Şimdilik kesinleşmiş, net bir şey yok. Biz biran önce işçi alımı olsun istiyoruz. Çünkü çok yoğun emekliliğimiz var. Bu da kurum olarak bizi çok etkiliyor” diye konuştu.

ALABAŞ: “YILBAŞINA KADAR TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yoğunluğundan dolayı görüşmelerin tamamlanamadığını ifade ederek, “Biz bu görüşmenin yılbaşından önce tamamlanmasını bekliyoruz ve temenni ediyoruz. TTK ve Zonguldak açısından bir an önce sonuçlanması gerekiyor. Bölgemiz Milletvekilleri ve Sayın Bakanımızın Hazine’yi ikna etmesini bekliyoruz. Beklentilerimiz, bu işin biran önce tamamlanması yönündedir” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi