Devrek İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Osman Çantı ve Karşıyaka Mahalle Muhtarı Yavuz Korun ile beraberindekiler, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci&[#]8217;yi makamında ziyaret etti.

&[#]8220;OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU&[#]8221;

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, &[#]8220;Belediye çalışmalarımız ve festival üzerine uzun uzun sohbet ederek fikir alışverişinde bulunduk. İnsanlarımızın beklentileri doğrultusunda daha neler yapabileceğimizi konuştuk. Belediyemiz bünyesinde yürütülen çalışmalar ve festival etkinliklerinden duydukları memnuniyeti ilettiler. Halkımızın memnuniyeti bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Çalışmalarımız artarak devam edecek&[#]8221; diyerek ziyaretçilere teşekkür etti.

Olumlu bir görüşme ve güzel bir sohbet olduğunu belirten muhtarlar ve beraberindekiler, Başkan Semerci&[#]8217;nin çalışmalarını başarılı bulduklarını ve bu başarının devamını dilediklerini söyledi.

Devrek Belediyesi tarafından bu yıl 27&[#]8217;ncisi düzenlenen Uluslararası Baston ve Kültür Festivali, belediye tarafından yürütülen hizmetler, yapımı düşünülen çalışmalar ile gündemdeki konular üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, Başkan Semerci çarpıcı açıklamalarda bulundu.

&[#]8220;FESTİVALİMİZ KONSERLE ANILMAYACAK&[#]8221;

Büyük sanatçıların gölgesinde kutlanan bir festival yerine, bastonun, kültürün, sanatın ve sporun ön planda olduğu program hazırladıklarını belirten Başkan Semerci, &[#]8220;Bastonumuzun ve ilçemizin tanıtımı için önemli bir yeri olan festivalimizi büyük konserlerle değil, tarihimizi, kültürümüzü ve kendimizi anlatan değerlerle kutlamak istedik. Sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alan kendi özümüzdeki insanlar, büyük paralara gelenleri aratmadı, hatta daha başarılı oldu diyebilirim. Önümüzdeki senelerde daha büyük festivaller yapacağız&[#]8221; dedi.

&[#]8220;İLK KEZ BASTON ÖN PLANA ÇIKTI&[#]8221;

Muhtarlar ve beraberindekiler, ilk kez bastonun bu kadar ön planda olduğu bir festival yaşadıklarını belirterek görüşlerini dile getirdi. Safter Kartoğlu yarı maraton koşusu ve halk müziği ses yarışması gibi ilki gerçekleşen organizasyonlar için önümüzdeki yıllarda bölgesel ve hatta ulusal hale getirilmesi temennisinde bulunan muhtarlara Başkan Semerci, &[#]8220;Maratonun ihtiyar delikanlısı olarak bilinen, 1927 Devrek doğumlu, değerli büyüğümüz Safter Ağabeyimiz ile tesadüfen karşılaştığımızda, maraton yapmamızı önerdi. Ben de bunu koşulsuz kabul ettim. Kendi adına düzenlenen maratona katılarak koşan sevgili Safter Kartoğlu&[#]8217;na çok teşekkür ediyorum. Bize onur ve gurur verdi. Bundan sonra da bu maratonu geleneksel hale getireceğiz. Yurdun dört bir yanından sporcuların katıldığı maratonda eksiklerimiz olmuş olabilir. Yeter ki ayıbımız olmasın. Çok daha büyük organizasyonlar için bize ilham verdi. İnşallah bunu önümüzdeki yıllarda hep birlikte yapacağız&[#]8221; dedi.

&[#]8220;FESTİVAL DEVREK&[#]8217;İN FESTİVALİ&[#]8221;

Dört gün boyunca devam eden festival etkinliklerinin kazasız belasız bir şekilde sona erdiğini ifade eden Başkan Semerci, havaların sıcak olması ve Ramazan ayında olunması nedeniyle bazı etkinliklere katılımın az olduğunu belirtti.

Yıllardır festivale ideolojik yaklaşım sergilenildiğini söyleyen Başkan Semerci, &[#]8220;Festival hepimizin festivali. Ne belediyenin, ne de bir siyasi partinin festivali değil. Hepimiz sahip çıkmalıyız&[#]8221; dedi.

Festivali genel anlamda güzel bulan muhtarlar, hazırlanan programda ve etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

&[#]8220;DOĞALGAZIN GELECEK OLMASI YATIRIMLARIMIZI GECİKTİRİYOR&[#]8221;

Altyapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Semerci, önümüzdeki yıl başlaması beklenen doğalgaz çalışmalarının yollara büyük zarar verecek olmasından dolayı büyük projelerin bekletildiğini söyledi.

Başkan Semerci, konuyla ilgili şunları söyledi:

&[#]8220;Son bir buçuk yıl içerisinde toplam 61 cadde ve sokakta 61 bin metrekare yeni parke çalışması yaptık. 18 bin metrekare de tamir ve onarım gerçekleştirdik. Bu çalışmalar esnasında içme suyu şebekelerini de yeniledik. Doğalgaz çalışmaları yollara çok büyük zarar verecek. Yol boyunca döşenecek borular aynı zamanda karşılıklı binalara da olaştırılacak. İnönü Caddesi ve Atatürk Caddesi için yol projelerimiz hazır. Doğalgaz çalışmaları ilk buralardan başlayacak. Buralara doğalgaz borusu döşenirken biz de içme suyu borularımızı değiştireceğiz. Gereken yerlerde yağmur suyu ve kanalizasyon altyapı bakımını da yapacağız.&[#]8221;

Çomaklar Deresi üzerine yapılan peyzaj çalışmasından dolayı Başkan Semerci&[#]8217;yi tebrik eden Karşıyaka Mahalle Muhtarı Yavuz Korun, &[#]8220;Şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum. Son derece güzel bir çalışma. Devamını bekliyoruz&[#]8221; dedi.

Buranın örnek çalışma olduğunu aktaran Başkan Semerci, asıl büyük projeyi Devrek Çayı üzerine ve etrafına yapmak istediklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi