Zonguldak’ta alt yapıda önemli işlere imza atan Sarayspor’da yeni bir dönem başlamak üzere. Türk Futbolu’nun köklü kulüplerinden Ankaragücü, 8 ilde başlattığı pilot takım uygulamasına Zonguldak’tan Sarayspor’u seçti. Önümüzdeki haftalarda tarafların bir araya geleceği protokolde, şartların uygun olması halinde Sarayspor, Ankaragücü’nün pilot takım olacak.

Başarısız geçen 2011-2012 sezonun ardından kulüp tarihinin 102. yılında küme düşen Ankaragücü geçtiğimiz günlerde yeni başkanını seçti. Bent Ahlat başkanlığında oluşan yeni yönetim, ilk etapta alt yapıya önem vererek kolları sıvadı. 102 yıllık geçmişi olan kulübün TFF 1’inci Lig’den bir an önce Spor Toto Süper Lige çıkma hayalini gerçekleştirecek olan yeni yönetimin, ilk icraatı alt yapı ve pilot takım uygulaması olacak. Lacivert-sarılı takımın başlattığı 8 ilde pilot takım uygulamasında Zonguldak’tan Sarayspor bulunuyor.

2009 yılında alt yapıda başladığı çalışmaların ardından geçen bu süre zarfında kulüpleşerek Zonguldak futbolunda önemli işlere imza atan Sarayspor, Türk Futbolu’nun Köklü takımı olan Başkent temsilcisi Ankaragücü’nün gözünden kaçmadı. Özelikle alt yapıda oyuncu potansiyeli ve dışarıya futbolcu veren Sarayspor, Ankaragücü Alt Yapı Koordinatörlerinin ilgisini çekti. Türkiye çapında 8 ilde yoğunlaşan tarama sonunda rotasını Zonguldak’a çeviren Ankaragücü alt yapı koordinatörleri takip ettikleri Sarayspor’a pilot takım oma yönünde ilk teklifini Antrenör Turan Altıntaş’a ilettiler.

Önümüzdeki günlerde Başkent’te bir araya gelerek protokol oluşturacak her iki taraf, şartlarda anlaşılması halinde uygulamayı hayata geçirecekler. 8 ilden pilot takım adaylarının da katılacağı görüşmede Sarayspor’un yeni sezonda Ankaragücü’nün pilot takım olması kuvvetle ihtimal.

Böylesine bir uygulamanın Zonguldak’ta öncüsü olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Sarayspor Antrenörü Turan Altıntaş, “Elimizdeki oyuncu potansiyelini gördüklerinden dolayı bizi tercih ettiler. Şuan görüşe aşamasında olduğumuz alt yapı sorumluları ve yönetimle önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Şartlarda anlaşıldığı takdirde Ankaragücü’nün pilot takımı olacağız. Pilot takımı olmamız halinde Ankaragücü alt yapısı ile koordineli çalışarak Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak amacındayız” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi