Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyelerine vatandaş ve işletmelerin 2 milyon 21 bin 767 TL, resmi kurumlardan da 1 milyon 858 bin 431 TL su borcu bulunduğunu söyledi.
Belediye Meclisinin kendisine verdiği yetkiyle su borcu bulunan abonelere taksit uyguladıklarını bildiren Gonca, şöyle konuştu:
´´Ama asıl olan, alınan hizmet bedelinin zamanında ödenmesidir. Çünkü belediyeler su, bina, arsa, kira ilan ve reklam gibi gelirlerden oluşan kaynaklardan idare ediliyor. Dolayısıyla bunlar zamanında tahsil edilirse hizmetler daha rantabl olur. Bina geliri 365 bin 246 TL, arsa geliri 93 bin 270 TL, arazi geliri 3 bin 308 TL, Çevre Temizlik Vergisi 365 bin 521 TL ve ilan-reklam geliri olarak da 107 bin 527 TL alacağımız mevcut. Biz hem cezadan hem de borcunu ödemeyenlerin sularını kesmekten yana değiliz. Fakat devletin iş ve işlemlerinin süreklilik arz etmesi nedeniyle bireylerin de üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekmektedir.´´

-KADEMELİ SU TARİFESİ-
Zonguldak Belediye Başkanı Gonca, geçen yıl kademeli su tarifesi uyguladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
´´Abonelerden 10 tona kadar yapılan harcamalarda ton başına 2 TL, 10-20 ton arası 2,5 TL, 20 ve üzerinde ise 3 TL alınıyordu. Bu yıl kademeli tarifeyi kaldırarak tonunu 2 TL belirledik. Geçen yıl kademeli tarife uygulayarak abonelerimizde su tasarrufu bilincini oluşturmayı başardık. Tarifedeki amaç da su tasarrufuna teşvikti. Bu bilincin oluştuğu istatistik değerlerle belirlendi.´´
Belediyeye borçlu resmi kurumlar arasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okulların da bulunduğunu ifade eden Gonca, ´´Borçlu okullara yazı gönderiyoruz. Orada öğrencilerimiz eğitim gördükleri için sularını kesmiyoruz. Çünkü suyun kesilmesi eğitimin aksaması konusunda sıkıntı yaratır´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi