AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı eşi Ayşegül Balcı, AK Parti Ereğli ilçe teşkilatı, Belediye Meclisi Üye adayları, Parti Gençlik ve Kadın Kolları temsilcileri ile birlikte ilçede faaliyet gösteren Trabzonlular Derneği Başkanı Dr. Naci Yalçınkaya ve yönetimini ziyaret etti. Trabzonlular Derneği olarak Ereğli´de bir ilke imza atıldığının altını çizen Belediye Başkan adayı Balcı, &[#]8220;Bir ilki gerekleştirerek Trabzonlular Derneği Vakıf haline getirildi. Bu çalışmalarından dolayı Başkan Naci Yalçınkaya´yı ve yönetimini kutluyorum. Trabzonlular Derneği Ereğli´de sosyal, kültürel ekonomik anlamda bütün faaliyetlerin içinde var olan bir dernek. Festivallerimizde öncülük ediyor. Ereğli´deki bütün dernekler asli görevlerini yapıyor. Kültürel etkinliklere katılıyorlar ama Ereğlili olduklarını hiçbir zaman unutmuyorlar. Çünkü nerden gelirseniz gelin sonuçta Ereğliliyiz. Bunu hepimiz kabul ediyoruz ve Ereğli menfaatleri için uğraşıyoruz. Bu şehirdeki en küçük rahatsızlık sadece oralıyı buralıyı ilgilendirmiyor bu şehirdeki herkesi ilgilendiriyor. 30 Mart´tan sonra da Allah nasip ederse aynı ilişkiler içinde devam edeceğiz. Bu şehrin kalkınması için hem ekonomik hem kültürel anlamda birlikte mücadele edeceğiz. Ben hep söylüyorum bir şehrin üzerinde yaşayanlar yönetmelidir, olması gerekende budur. Biri ben yönetme şansına sahibim diyemez. Kim yaşıyorsa bu şehirde onlar hep beraber yönetmelidir&[#]8221; dedi.
Bütün meclis üyesi adaylarının telefonlarını herkese dağıtacağını belirten Yüksel Balcı, halkan meclis üyelerini her sorunda rahatsız etmelerini istedi. Balcı, &[#]8220;Bizim çok ciddi projelerimiz var bunları vatandaşlara uzun uzun anlatacağız. Semt konakları projemiz var. Ben Ereğli halkından rica ediyorum bizi çalışmaya zorlayın. Çünkü ben sizi zorlayacağım. Mahallelerinizdeki sorunları bize aktarmanız için zorlayacağım. 25 Belediye Meclis Üyesi adayımız var. Bütün meclis üye adaylarımızın telefonlarını herkese dağıtacağım. Sizlerde meclis üyelerimizi rahatsız edin. Sorunlarınızı iletin çalışmaya zorlayın. Ben bu şehrin hizmetçiliğine adayım. Ben bu şehirde efendiliğe aday değilim. Bu şehrin geleceğini emanet almak isteyenler yıllardır o emaneti taşıdılar ve şehrin durumu ortada&[#]8221; dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Yalçınkaya, &[#]8220;Seçim yarışında başarılar. Dernekler bir ilçenin ya da bir yerin sosyal hayatında sivil hayatında önemli yeri olan kuruluşlardır. Biz de gönüllük esasına göre çalışan bir derneğiz. Dediğiniz gibi derneklikten vakıf haline geçiyoruz. Resmi yazışmalarımız bitti. Yakın zaman içinde vakıf binamızı da restore ederek oraya geçmeyi planlıyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi