Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, 11 yıl önce faydalı olacağı kanaatiyle başlatılan merkezi ezan ve vaaz sisteminin zararının, faydasından daha çok olduğunun görüldüğünü söyledi. Bu sistemin imamlarda rehavete yol açtığını ifade eden Müftü Bulut, "Artık kendi kendilerini yetiştirme açısından bunun kaldırılmasına gerek görüldü. Çünkü görevlilerimiz, ´nasıl olsa vaaz yapılıyor´ düşüncesiyle rahat oluyor. Ama kendisinin yetişmesi konusunda bu çok önemli... Görevlilerimiz artık kendileri yüz yüze vaaz yapacaklar. Kürsüde bir ilmihal dersi verse bile en güzel merkezi vaaz sisteminden daha etkili olacağı düşüncesindeyiz. Hem görevlilerimizin kendilerini yetiştirmeleri açısından, hem de vatandaşlarımızın gelip yüz yüze vaaz dinlemeleri açısından bu yapılacak" dedi.

Müftü Bulut, kentte görev yapan 1400 imam için geçen yıl Ekim ayından itibaren, &[#]8220;En Güzel Ezan Okuma&[#]8221; ve &[#]8220;Yüz Yüze Vaaz&[#]8221; kursları düzenlemeye başladıklarını söyledi. Hem teknik, hem de uygulamalı eğitim verilen kurslara katılan 350´ye yakın imamın görev yaptıkları camilerde ezan okumaya ve vaaz vermeye başladığını anlatan Müftü Bulut, diğer imamların da 2016´ya kadar gruplar halinde kurslara alınacağını, 2016´da merkezi ezan ve vaaz verme sisteminin kentte tüm camilerde kaldırılacağını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın da bu konuda kesin talimatı olduğunu vurgulayan Müftü Bulut, "Hem yüz yüze vaazı, hem de ezanı görevlilerimiz camilerinde okuyacak. Biz bunda kararlıyız. İnşallah bunu başaracağız ve kaldıracağız. Merkezi sistem kalktıktan sonra diyanet takvimini esas almak suretiyle herkes tam saatinde ezanı kendisi okuyacak. Vatandaşımız, değişik seslerde ezan dinlemiş olacak" diye konuştu
Editör: Pusula Gazetesi