Bakan Veysel Eroğlu´nun bu açıklamalarından sonra, CHP&[#]8217;li Zeki Kılınçarslan´ın kamuoyuna nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.


CHP Gökçebey Belediye Başkan Adayı Zeki Kılınçarslan´ın ortaya attığı iddialar tek tek çürüyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu´nun açıklamaları, Gökçebey´de aylardır "Gökçebey´e yapılacak yatırımları Çanakçılar engelliyor" şeklinde konuşmalar yapan Zeki Kılınçarslan´ı yalancı durumuna düşürdü.


Demir Madencilik´in sahiplerinden TSO Başkanı Salih Demir, geçen hafta Zonguldak´a gelen ve İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı&[#]8217;na katılan Bakan Veysel Eroğlu´na "Gökçebey´e yatırım yapmak istiyoruz. Arazinin çoğunlukta kalan kısmı orman arazisi olduğu için tahsisi yapılamadı. Bu konuda yardımınızı istiyoruz" dedi.


Bakan Eroğlu, Demir Madencilik´in sahiplerinden Salih Demir´e "Orman arazilerinin sanayi kuruluşlarına tahsisi mümkün değil. Eğer yatırım yapmak istiyorsanız acele Filyos Vadisine müracaat edin. Orada arsa tahsisleri başladı" yanıtını verdi.


Aylardır Gökçebey´de "Demir Madencilik yatırım yapacak, Çanakçılar engelliyor" şeklinde siyaset yapan Zeki Kılınçarslan´ın, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu´nun bu açıklamalarından sonra ne diyeceği merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi