Devrek Öğretmen Evi&[#]8217;nde bir araya gelen SP Teşkilatı Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan adayları ile birlikte alınan kararlarda hem fikir olduklarını belirtti. Üyeler, yaşanabilir bir Devrek&[#]8217;i kurma, ekonomik durumun canlanması ve sosyal hayatı kuvvetlendirilecek projelere imzalarını atarak desteklerini onayladı. SP Devrek Belediye Başkan adayı Mehmet Özmekik nezaretinde toplantıya Belediye Meclis Üyeleri Sefer Köse, Celal Karagülle, Satılmış Tilkicik, Gülizar Terzi, Nazmı Türedi, Turgay Ulupınar, Hasan Çakar, Erdal Kartoğlu, Kadri Yukarıbaş, Şaban Kuzlu, Ramazan Şen, Erdem Özmekik, Gültekin Şahin, kontenjan üyeleri ise Halil Korkut ve Murat Uygungider katıldı.
Toplantıda konuşan SP Belediye Başkan adayı Mehmet Özmekik şunları söyledi 30 Mart 2009 günü belediyeyi devraldıklarında devrim yapacaklarını söyledi. Özmekik, &[#]8221;SP olarak 30 Mart 2009 tarihinde belediyeyi devir aldığımız zaman inanın devrim yapacağız. Bu güne kadar ilçede hep hayal gibi gözüken projeleri birer, birer hayata geçireceğiz. Bunlarda en önemlisi ekonomik anlamda çökmüş olan Devrek&[#]8217;i hayata yeniden geçireceğiz. Köylerde seracılığı ön plana çıkararak bin kişilik işçi ordusuyla konserve imal edip gıda pazarında söz sahibi olacağız. Yine Filyos Irmağı&[#]8217;nın Dirgine&[#]8217;den Gökçebey&[#]8217;e kadar olan 24 kilometrelik uzunluğundaki alanında 3 bin sera yaparak her serada 2 kişi olmak üzere toplam 6 bin insanımız iş sahibi olacaktır&[#]8221; dedi.
Hayata geçirilecek projelerin saymakla mümkün olmayacağını ifade eden Özmekik, &[#]8220;Devrekli kardeşlerimiz SP ve bize güvensinler inanın asla pişman olmayacaklardır&[#]8221; diye sözlerini tamamladı.
Editör: Pusula Gazetesi