24 yıllık evli olan Ömer Koçak ile kendisini aldattığından şüphelendiği ve ilk eşinden olan çocuklarına önem vermemekle suçladığı eşi Oruç Koçak´ın arası açıldı. Devrek´te oturan Koçak çifti, olay günü olan 3 Nisan 2008´de ilçeye bağlı Çolakpehlivan Köyü´ndeki evlerine gitti. Oruç Koçak, köydeki evde kendi düğün fotoğrafları yerine Ömer Koçak´ın ilk eşinden olan oğlunun düğün fotoğraflarını görünce tepki gösterdi. Çıkan tartışmada, iddiaya göre Oruç Koçak, eşine taş atarak hafif yaralanmasına neden olurken, Ömer Koçak da kadını yere yatırıp tekme tokat dövmeye başladı. Kızının müdahalesiyle eşinin elinden kurtulup kaçan Oruç Koçak, peşinden koşarak yakalayan Ömer Koçak tarafından çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Gözaltına alınıp tutuklanan Ömer Koçak hakkında, ´Kasten adam öldürmek´ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı. Ömer Koçak, eşinin kendisini başka erkeklerle aldattığından şüphelendiğini, bu yüzden de aralarında sık sık tartışmalar yaşandığını ileri sürdü. Yargılama sonunda mahkeme, olay öncesi eşinin kendisine taş atmasını ağır tahrik hükmünde değerlendirip sanık Ömer Koçak´ı 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay, basit yaralama eylemi olan taş atma ile ağır tahrik hükmünün oluşmadığı kanaatine vararak kararı bozdu.

Bozma kararı üzerine bugün aynı mahkemede görülen duruşmada iki tarafın da avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı, Yargıtay´ın bozma kararında sadece taş atma olayından bahsedildiğini, oysa evlilik birliğinin başlangıçtan itibaren süregelen ve müvekkili için haksız tahrik teşkil eden maktulun davranışlarına dikkat çekti. Sanık avukatı, "Tüm bu hususlar göz önüne alınarak müvekkilim hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep ederiz" dedi.

Mahkeme, Yargıtay´ın kararına uyarak olayda ağır tahrik hükümlerinin oluşmadığı kanaatiyle sanık Ömer Koçak´ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
Editör: Pusula Gazetesi