Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı ve uygulanacak ücret politikasıyla ilgili Ankara’da yapılan toplantıların ardından AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin vakit geçirmeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la görüşmesi bekleniyor.

İlk toplantıya katıldıktan sonra TTK ve GMİS yönetimine, “Yeni alınmasını istediğiniz işçilere uygulanmasını istediğiniz ücret konusunda anlaşın, öyle gelin” diyen Bakan Yıldız’ın sıcak yaklaşımıyla umutlanan Zonguldak, milletvekillerinin siyasi süreci hızlandırmasını bekliyor.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın katılımıyla Ankara’da yapılan 4 ayrı karma toplantıda, yeni alınacak işçiler için bin 230 lira-bin 500 lira arasında sabit ücret ve aylık 650 kilogram üzerindeki kişi başı üretime performans primi ödenmesi konusunda görüş birliği sağlanmıştı. Toplantılara katılan Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan, konuyla ilgili olarak Pusula’nın sorularını yanıtladılar.

ULUPINAR: “BAKAN BEY DESTEK OLACAĞINI SÖYLEDİ”

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, “Ercan Bey’le görüştüm, ama henüz Köksal Bey’le görüşemedim. Ondan sonrada Bakanımızla görüşeceğim. Muhtemelen bu görüşmeler önümüzdeki hafta gerçekleşecek. Biz bu konuda Bakan Bey’i ikna edeceğiz. Bakan Bey de Hazine’yi ikna edecek. Zaten Bakan bize, ‘Siz anlaşın, ben 2 bin 500 işçi konusunda size destek olurum’ dedi. Nasip olursa, ben bu işi çözeceğimize inanıyorum. 2 bin 500 işçi de inşallah hem TTK’ya, hem de Zonguldak’a çok hayırlı olacak. Bu yılın sonuna kadar bu konuyu sonuçlandıracağız. Önümüzdeki hafta da net açıklama yapma şansımız olacak” dedi.

CANDAN: “YILSONUNA KADAR SONUÇLANMASINI UMUYORUZ”

AK Parti Milletvekili Ercan Candan ise, “Kritik bir noktada olduğumuz için ayrıntılı bir açıklama yapamıyoruz. Ancak iyiye doğru gidiyoruz. Muhakkak mücadelemiz olacak. Özcan Bey, ben ve Köksal Bey, Zonguldak adına savaş veriyoruz. Çaba gösteriyoruz. Bir terslik olmazsa, mutlu sona çok az kaldı. Hepimiz bu işin takipçisiyiz. Halen söz veremiyoruz, ama yılsonuna kadar mutlu bir haber vermeyi umuyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi