Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçe girişindeki akaryakıt istasyonunda Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve partililer tarafından karşılandı. Kasımlı Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği´nin, 2 bin nüfuslu köydeki Ferahlı Mahallesi´nde hayırseverlerin desteği ile yaptırdığı caminin açılış törenine Bakan Yılmaz´ın yanında Alaplı Kaymakamı Yıldıray Mağlaç ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da katıldı.

Törende konuşan Bakan Yılmaz, camilerin aynı zamanda bir okul olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Eğer bir hayır yapmamız gerekiyorsa, okul yaptırmalı, cami yaptırmalıyız. Çünkü bilimden gitmek çok önemli&[#]8230; Bizim camilerimiz sadece cami değil. Camiler aynı zamanda bir okul. Bir dertleşme, sohbet etme yeri. Komşularımızın derdine deva bulma yeri. Camileri, ´Ezan okundu caminin işlevi var, ezan bitti caminin işlevi bitti´ şeklinde anlamamak lazım. Buluşma yerimiz, misafir karşılama yerimiz cami. Camiler, öğrencilerimizi, evlatlarımızı okutacağımız yer, köylülerimizle buluşacağımız yer, hasbihal edebileceğimiz yer, sorunları çözebileceğimiz yer."

"Allah´ın mescitlerini, ancak Allah´a ve ahret gününe inanan ve Allah´tan başkasından korkmayan kimseler imar eder" diyen Bakan Yılmaz, "Dolayısıyla ben bu camiyi imar eden kardeşlerimizin Allah´tan korktuklarına, Allah´tan başka hiçbir şeyden korkmadıklarına inanıyorum" dedi.

Bir ve birlik olma çağrısı yapan Bakan Yılmaz, "İnşallah sizlerin duasıyla, desteğiyle 21´inci yüzyılda devleti güçlü, insanı mutlu olan bir ülke olalım. Türkiye´nin bugünü, dünden çok daha iyi&[#]8230; Hiç şüpheniz olmasın ki, yarını da, bugünden daha iyi olacak" diye konuştu.

Kur´an-ı Kerim´den surelerin ve ilahilerin okunduğu açılış töreninde, Bakan İsmet Yılmaz İl Müftüsü Refik Bulut´a plaket takdim etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Yılmaz, camiyi gezdikten sonra abdest alarak öğle namazı kıldı.
Editör: Pusula Gazetesi