Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 14 Temmuz 2011´de Diyarbakır´ın Silvan ilçesinde PKK´lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 13 askerden Jandarma Komando Er Noyan Aydın´ın Ereğli´nin Dedeler Köyü´nde bulunan mezarı başındaki anma törenine katıldı. Noyan Aydın´ın 1´inci ölüm yıldönümünde köy mezarlığında gerçekleştirilen törende, Vali Erol Ayyıldız ile birlikte şehit askerin annesi Ayşe Aydın ve diğer yakınları ile köylüler de hazır bulundu.

Törende İstiklal Marşı okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından şehit asker için Kur&[#]8217;an okundu. Törenin son bölümünde Noyan Aydın´ın ağabeyi Orhan Aydın, ölümünden sonra kardeşi için yazdığı şiiri okudu. Bu sırada şehit askerin annesi Ayşe Aydın ile Bakan Yılmaz´ın gözlerinin dolduğu görüldü.

Ağabey Osman Aydın&[#]8217;ın yazdığı şiir şu mısralardan oluşuyor:

&[#]8220;Bir kalleşin kurşunuyla gidersem Mevla&[#]8217;ya,

Rabbim hesap sormaz geçmiş günahlarıma,

Alnım secde görmemiş olsa bile bu dünyada,

Peygamberim bekler beni şehitler diyarında...

[*][*][*]

Ey kalleş! Sana sesleniyorum, duy sesimi,

Benim bu dünyadan gideceğim adres belli,

Senin pis ellerinde içtim mi şehitlik şerbetini,

Peygamberim bekler beni şehitler diyarında.

[*][*][*]

Kimse bilmez sen ne için yaşarsın, neye taparsın?

Yoksa sende kendini Müslüman sayarsın,

Müslüman kardeşine kurşun sıkar mı sanırsın,

Peygamberim bekler beni şehitler diyarında&[#]8230;

[*][*][*]

Mahşer günü geldiği an yapışacağım yakandan,

Onca gözyaşı döktün anamdan, babamdan, bacımdan,

Nasıl kurtulacaksın onca mazlumun ahından?

Peygamberim bekler beni şehitler diyarında&[#]8230;

[*][*][*]

Üç-beş kalleşin sözüne baktın, çıktın Mehmet avına,

Bir Mehmet değil, bin Mehmet feda olsun bu vatana,

Unutma! Mehmet, Mahmut, Muhammet adıyla,

Peygamberim bekler beni şehitler diyarında&[#]8230;&[#]8221;

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, programdaki konuşmasında, "Bizim için en büyük nimet, peygambere komşu olabilmektir&[#]8221; dedi.

"DENİZDEN ÇIKARILAN PARÇALAR UÇAĞIN YÜZDE 10´U BİLE DEĞİL"

Bakan Yılmaz, mezarlıktan ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri´nin düşürülen uçakla ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. TSK´nın bugüne kadar yaptığı tüm açıklamaların doğru olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Niçin açıklama yapmak durumunda kalıyor? Bir açıklamaya yanlış yorum yapılıyor. Milletimiz de o yanlış yoruma gidiyor. Bizim şu anda düşen uçakla ilgili denizden çıkardığımız parça oranı yüzde 10 bile değil. Yüzde 10 bile olmayan bir orana bakarak yüzde 90 hakkında karar verilir mi? Lütfen milletimiz sabırlı olsun. Bütün aletleri çıkaralım, bütün parçaları çıkaralım. Çıkarttıktan sonra bir değerlendirme yapalım. Şunu söylüyoruz ki; her ne açıklanırsa, Genelkurmay Başkanlığımız tarafından hepsi doğrudur. Peki, niye açıklama yapıyor? Milletimiz doğru bilgilensin diye. İlave açıklamayı niye yapıyor? Yanlış yorumları önlemek için. Bu şekilde düşünenler TSK´ya destek verse, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine destek verse, bu ülkeye daha çok hizmet etmiş olur. Sabretsinler. Uçakla ilgili parçalar çıktıktan sonra, incelemeler tamamlandıktan sonra tam bir açıklama yapılacaktır."

Bakan Yılmaz, buradan şehit askerin evini ziyaret etti. Bakan Yılmaz, burada şehit Noyan Aydın´ın kullandığı eşyalar ve fotoğraflarının bulunduğu müzeye dönüştürülen odasını gezdi. Şehit askerin anı defterini imzalayan Bakan Yılmaz, ardından şehidin evinde yemek yedi. Bakan Yılmaz, anı defterine ise, &[#]8220;Şehit Noyan Aydın kardeşimin mekanı cennet olsun. Her nefis ölümü er veya geç tadacaktır. Bu vatan için can verenler, bu milletin gönlüne gömülmüşlerdir. Milletimiz, aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatacaktır&[#]8221; yazdı.
Editör: Pusula Gazetesi