Yapımına 2008 yılında başlanan 450 kişi kapasiteli caminin açılış töreninde, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Danıştay 13. Daire Üyesi Zeki Yiğit, "Camilerimizin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. Camiler yoluyla insanlara çok iyi katkılar verilmektedir. Bu kadar kısa sürede bu eser tamamlandı. Dayanışma ruhunun canlılığını görmüş olduk. Sergilenen ve beraberliğe şahit olduk" ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Refik Bulut ise, "Müslümanlar camilerini yapmışlar, camilerinde ibadet yapıyorlar. Rabbim ezan sesini bu ülkeden eksik etmesin" diye konuştu.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Camiler, güzelliklerin ve her şeyin birleştiği yerdir. Bu mabedi meydana getirenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, "Bugün burada bir hayır eserinin açılışını yapıyoruz. Bu cami ayakta durduğu sürece bu eserin meydana getirilmesine katkı sağlayanların hanesine inşallah yazılacaktır. Günümüz stres, sıkıntı devri, bunlardan kurtulmak için camilere geleceğiz. Camiler buluşma yeri, misafiri karşılama yeridir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Muhtarım, ´sağlık ocağı´ dedi, ´dere ıslahı´ dedi, ´yol güzergahı´ dedi. Aile hekimlerine ilave ödenek verebileceğiz. Diğer sorunları çözeceğiz. Miletin derdi bizim derdimiz. Gazze, Somali, Suriye´deki kardeşlerimiz bize bakar. Türkiye´nin bugünü dününden daha iyi, yarını da bugününden daha iyi olacak. Bunu hep birlikte başaracağız" açıklamasını yaptı.
Kur´an-ı Kerim´den surelerin ve ilahilerin okunduğu açılış töreninde, Bakan ismet Yılmaz İl Müftüsü Refik Bulut´a plaket takdim etti.
Tören, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi