Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gündeme ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Başkan Akdemir, Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ndeki taşeron firmalarda çalışan işçilerin maaşlarını alamadıkları yönündeki iddialar, pazaryerindeki son durum ve Fevkani Köprüsü ile ilgili açıklamada bulundu.

Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin taşeron firmasında çalışan işçilerin maaşlarının ödendiğini, sadece birkaç gün ödeme yapılamadığını ifade eden Başkan Akdemir, işçilerin parasını ödeyebilmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Akdemir, işçilerin maaşlarını alamamasıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

&[#]8220;MAAŞLARI ÖDEYEBİLMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUM&[#]8221;

&[#]8220;İşçi arkadaşlarımı ben gerçekten çok seviyorum. Her şeyde emekleri var. Onlar belediyenin yüz akıdır. Biz sadece yönlendirici ve yön göstericiyiz. Benim hep en çok dikkat ettiğim şey çalışmaktır. Belediye bir hizmet birimi olduğu için insanlar aldığı hizmete bakarlar. İşçilerimiz de bu bilinçle çalışıyorlar. Bu nedenle de kendilerine teşekkür ediyorum.

Ancak şu ana kadar ki işçi ödemelerinde hiç sıkıntı çekmedik. Ben onların maaşlarını ödeme adına çok büyük çaba sarf ediyorum. Kendilerine de bunu anlattım. Hepsi bizim yavrularımız. Ben meseleye kendi çocuğum gibi bakıyorum. Kendi açımdan baktığımda, eşime, çocuğuma, toruna bir şey alamıyorsam, onun ne esprisi var? Kaldı ki, bu arkadaşlarımız emek sarf ediyorlar ve emeklerinin karşılığını alacaklar. Hiçbir belediye başkanı gidip işçisiyle görüşmemiştir, ama ben gidip görüştüm. Eylem yaptılar, ama bu bana göre olmamalıydı. Ben bunu işçilerime de söyledim. Ben bu konuda ne kadar güç sarf ettiğimi anlattım. Onlar da &[#]8216;biliyoruz&[#]8217; dediler. Onun için eylem yanlıştır. Bir-iki gün geç olabilir. Bu ayda biraz geç oldu, ama ödendi.&[#]8221;

&[#]8220;AMAÇLI YAPILAN ŞEYLER HOŞ DEĞİL&[#]8221;

&[#]8220;AK Partili Belediye Meclis üyeleri hesaplamayı yanlış yapıyor. Temmuz ayını da ödedikten sonra hiçbir sıkıntı olmayacak. Bu ayın 20&[#]8217;sinden sonra da taşeronların maaşlarını vereceğiz. Bunu ödedikten sonrada sıkıntı kalmayacak ve inşallah bundan sonrada aynı şekilde ödemeye devam edeceğiz. Yapılanlar bazen amaçlı olur. Bu da hoş değil. Kendi dönemlerinde de sıkıntılar çektiler. Ben de Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan biriyim. Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan birisi olarak da bunları gördük. Ayrıca AKP döneminde işe başlayan arkadaşlarımız hala işlerine devam ediyor. &[#]8216;O dönemde alındı&[#]8217; diye neden işlerine son vereyim? Herkesin çoluk-çocuğu var. O nedenle maaşlarını alamamaları söz konusu değil.&[#]8221;

&[#]8220;KIŞA KADAR PAZARYERİNE BAŞLAYACAĞIZ&[#]8221;

Soğuksu Pazaryeri&[#]8217;yle ilgili Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin bu konuda hangi çalışmaları yaptığı yönündeki sorumuza Başkan Akdemir, şu şekilde yanıt verdi:

&[#]8220;Biz Pazarcılar Odası Başkanı ve esnafımızla sürekli olarak görüşüyoruz. Hatta &[#]8216;şemsiye koyalım, şöyle yapalım&[#]8217; şeklinde konuşmalar oluyor, ama ben masraf etmemelerini söyledim. Bizim orayla ilgili bir planımız var. Şimdi viyadük olayı çıktı. Bu olay bizi üzüyor. İmar heyetimizle tekrar bunu inceleyeceğiz. Süre veremiyoruz, ama inşallah kışa kadar başlayacağız. Bütün isteğim de bu. Zaten başlayınca hemen biter. Yoksa ben onu öyle bırakır mıyım? Asla. Esnafımız bizim canımız, ciğerimiz. Bizde bu şehirde yaşıyoruz. Ama viyadük olayı bizi sıkıntıya soktu. Bakalım o sorunu da çözmeye çalışacağız. Pazaryeri konusunda belediyenin kendi yeri olduğu için iktidar partisi buna destek vermez. Buranın maliyetini esnafımızın da katkılarıyla karşılayacağız. Onların katkılarıyla bu işin üstesinden geleceğiz. Sevgi ve saygı duymaları bile bizim için bir katkıdır. Allah razı olsun, şimdiye kadar hiç karşı duruş göstermediler. Bu bile bize yetiyor ve bu işi motiveyle hızlı bir şekilde yapmamıza yardımcı oluyor. Ben hepsini çok seviyorum ve ayırt etmeksizin saygı duyuyorum. Bu Belediye Başkanı, sadece pazaryeri değil, çok yönlü her şeyi düşünüp yapmaya çalışıyor. Önünde sadece pazaryeri değil, Merkez Çarşısı, Fevkani Köprüsü, lavuar alanı gibi konular da var. Bunlar hiç görüşüp, konuşulmuyor mu sanıyorsunuz? İlla &[#]8216;ben şunu yaptım, bunu yaptım&[#]8217; diyerek açıklamamı yapmalıyım.&[#]8221;

&[#]8220;FEVKANİ İLE İLGİLİ ODTÜ İLE YAZIŞMALARI YAPTIK&[#]8221;

Köprüaltı esnafıyla görüşme yapan Başkan Akdemir, esnafa yapılan ve yapılması gerekenleri anlattıklarını belirterek, MHP İl Başkanı Korkutan&[#]8217;ın da eleştirilerine yanıt verdi. Başkan Akdemir, &[#]8220;20 günden fazla zaman oldu ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi&[#]8217;ne (ODTÜ) yazımızı yazdık. Kolay olmuyor. Onlar da birilerini görevlendiriyorlar. Paramızı yatırıyoruz ve bu az-buz bir paraya mal olmuyor. Sağ olsun, Sayın Valimiz de hep yardımcı oluyor. Bunları hep birlikte yapacağız. Ben her konuda da yumruğumu vuruyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi