Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, beraberindekilerle, (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş´ı makamında ziyaret etti.
GMİS Başkanı Alabaş´ın Hattat Holding’e bir ziyaret gerçekleştirdiğini, kendilerinin ise iadeyi ziyarette bulunduklarını ifade etti.
Ziyaretin kendilerinin memnun ettiklerini dile getiren Alabaş yaptığı açıklamada, “Komisyondan geçmesine rağmen 7-8 aydır mecliste olmasına rağmen, kanun meclisten çıkmadı. Yaklaşık Türkiye’de 250 bin kişiyi ilgilendiren 9 yüz işyerindeki toplu sözleşmeler askıda yapılamıyor. Biz şu anda Ocak ayı ile itibari ile Armutçukta Nisan ayı ile itibari ile Amasra’daki işyerlerinde örgütlenmiştik. Toplu İş İlişkiler kanunu çıkmaması sebebiyle Türkiye’de 250 bin kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme bize Hema şirketiyle verilmediği için şu anda toplu sözleşme imzalamadık. Bu bizimle alakalı bir durum değil verilmeyecek anlamına da gelmez. Mağduriyetlerin giderilmesi adına bakanlık bir çalışma yapıyor. İnşallah bu konuyu bir an önce çözerler” dedi.
Mehmet Hattat, ise, Tabi sizlerle beraber işçi arkadaşlarımızla, bu işi yürütmenin temel konusu Termik santral konusudur. Ana konusu budur. Şimdi bildiğiniz gibi, Enerji Bakanlığı durmadan, TKİ ile bazı ihalelere giriyor. Elektrik üretilmesi kaydı ile kömür ocaklarının ihale edilmesi ve redevansın elektrikten alınması 3 tanede ihale yapıldı. Amasra’da santral kurulması her zamanda gündemde oldu. Hep beraber termik santrale güç vermemiz lazımdır. Eğer termik santral kurulmasa orada kömürü stok edecek yer yok, taşıyacak yol yok, hep beklentimiz bu, çalışmama bu buda yeninin kararı değil 85 yılından beri, ben size de bir rapor vermiştim 38 yıldan beri Amasra termik santrali gündemde olduğunu söyledim” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi