AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, belediyeden maaşlarını alamayan taşeron işçiler, doğalgaz, Kozlu Sahil Projesi ve Filyos Vadi Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

"EMEĞİN NE KADAR SÖMÜRÜLDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ"

Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin 6 Temmuz 2012 günkü toplantısında CHP´li Meclis Üyesi Orhan Yücel´in, maaş alamadığını iddia eden işçiler ile ilgili iddialarına cevap veren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, "Belediye Meclis üyesi arkadaşımızın 2,5 aydır maaşını alamayan özel sektör işçisi dururken, &[#]8216;maaşını alamayan şerefsizdir&[#]8217; demesi çok doğru bir ifade değildir. Bu ifadenin üzerinden değerlendirme yapmak istemiyorum, ama Zonguldak Belediyesi´nde hizmet alımı yoluyla çalışan işçiler maaşlarını alamıyorlar. Belediye işçisi oldukları için kendileri açık bir şekilde ifade edemiyorlar. Ama her olayda olduğu gibi bu tip olaylarla da kendine yakışır bir tavır sergilemiş. Buna bizim diyecek bir şeyimiz yok, hem Zonguldak halkı, hem de çalışan işçilerimiz, emeğin ne kadar sömürüldüğünü görüyor. Baskıyla, tehditle insanları sömürmeye çalışıyorlar. İşçi arkadaşlar ise, herhangi bir ifadede bulunamıyorlar. Tepkilerini gösteremiyorlar, bunları herkes biliyor. Zaten bununla ilgili AK Parti Belediye Meclisi Grubu açıklamada bulunacaktır" dedi.

&[#]8220;DOĞALGAZ HAVA KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAK&[#]8221;

Doğalgazın Zonguldak´taki hava kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade eden Uçar, "Doğalgaz hava kirliliğini ortadan kaldırmak için en önemli enerji kaynaklarımızdan bir tanesidir. &[#]8216;Zonguldak´ta kömüre alışmışız, böyle devam edelim&[#]8217; derseniz o zaman bu şehrin hava kirliliğine katlanacaksınız. Zaten farklı bir şey söyleyeyim taşkömürünü sobalarda kullanmak doğru değil, sanayide kullanmamız lazım. Taşkömürünün kullanılabilecek bir sürü alanlar var, orada değerlendirelim. Doğalgaz gecikmiş bir çalışmadır. Dün Ankara&[#]8217;da il başkanları toplantısındaydım, bu doğalgaz şirketinin başka illerde yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldım. Projeleri çok hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini öğrendim. Bende bundan dolayı memnun oldum. Umut ediyorum, 18 aydan daha kısa bir süre içerisinde bu çalışmalar biterde Zonguldak´ın yoğun yerleşim alanlarına biran evvel getirilir" diye konuştu.

&[#]8220;KOZLU, ZONGULDAK´IN AYNASI&[#]8221;

Kozlu Sahil Projesi´nin sosyal donatı anlamında Zonguldak´ta önemli yerlerden birisi olacağını aktaran Uçar, "Kozlu, Zonguldak´ın aynası. Zonguldak´a ilk giriş güzergâhımız Kozlu. O sahile geldiğimiz zaman içimiz parçalanıyordu. &[#]8216;O kadar güzel sahil olmasına rağmen bu yerleri değerlendiremiyoruz, bu sahilleri kirletiyoruz&[#]8217; diye zaman zaman kendi kendimize hayıflandığımız günler vardı. Sevgili Başkanımız Ali Bektaş, gerçekten çok önemli bir soruna neşter attı, el attı. Bu proje çok önemli bir proje mali kaynakları kıt olmasına rağmen bu projenin yüzde 60-70&[#]8217;ini hayata geçirdi. Kalan yüzde 30-40&[#]8217;lık kısmı sanayinin olduğu bölgede çok önemli projeler var. Bu proje şehrin çekim merkezi haline gelebilecek özellikle yazın insanlarımızın sosyal donatı anlamında günlerini geçirebileceği değerlendirebileceği önemli yerlerden bir tanesi olacak.&[#]8221;

&[#]8220;YER TAHSİSLERİ YAPILARAK KAZMAYI VURACAĞIZ"

Uçar, Filyos Vadisi Projesi&[#]8217;yle de ilgili olarak şunlardı söyledi:

&[#]8220;Filyos Vadisi Projesi &[#]8216;Karma Endüstri Bölgesi&[#]8217; ilan edildi. Ardından buraya yapılacak yatırımlar da teşvik kapsamına alınması çok önemli bir gelişmeydi. Bu büyük yatırımcıları heyecanlandıracak bir karardı. Ama bizim için en önemli olan Filyos Limanı´nın ihale edilmesiydi. Kalkınma Bakanımızla görüştüm. Filyos Limanı Projesi, yap-işlet-devret modeli ile birlikte ihale edilecek. Sedde çalışmaları biraz ağır işliyor. Yasal süreci beklemek zorundasınız. Biz &[#]8216;kendimiz hızlandıralım, müteahhidi takip edelim&[#]8217; diye Ankara´ya milletvekillerimiz ile birlikte gittik. Yılsonunda tamamlanacağı belirtildi. İnşallah orada yer tahsisleri yapılarak kazmayı vuracağız."
Editör: Pusula Gazetesi