Boray Baycık´ın Ak Parti tarafından kullanıldığını ima eden Halil Posbıyık maddi, manevi baskı iddialarında bulundu.


CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, dün çıkan Pusula Dergisi´ne önemli açıklamalarda bulundu.


İşte Halil Posbıyık´ın çarpıcı açıklamalarından bir bölüm:


"Boray Baycık kendi inisiyatifiyle çıktığını zannetmiyorum. Bana bir ay evvel Ak Parti üst kademesinden bir haber gelmişti. Zonguldak´ta bir uygulama yaptık. Eşref´i devre dışı bıraktık. O uygulamayı her ilde uygulayacağız ve Boray Baycık ile yapacağız diye söylemişti. Boray Baycık bir süre önce bana Belediye Meclis Üyesi Kemal Özer ile, &[#]8216;Halil Posbıyık üzerine DSP kararıyla benim vasıtamla oyun oynamak istiyorlar. Beni 20 günden beri bunalttılar. Ben piyon değilim. Onun için kabul etmedim. Ama Halil Posbıyık dikkatli olsun. Yeni elemanlarla DSP üzerinden oyun oynayacaklar&[#]8217; şeklinde haber gönderdi.


İsim veriyorum. Belediye Meclis Üyesi Kemal Özer´den haber gönderdi. Boray Baycık´la pek görüşmeyiz. Kendisine haber gönderdim. Teşekkür ediyorum beni ikaz ettikleri için ve dik durduğu için. Onu kutluyorum yanaklarından öpüyorum diye haber gönderdim. Tam 13 gün sonra Adaylığı kabul etti. Ne değişti? Maddi manevi baskılar mı oldu ben bilemem tabii. Bunu bilmem mümkün değil. Yani Boray Baycık´ın Adaylığını koyması çok normal bir olay değil.


Seçimi almak için değil. Benim oylarımın bir kısmını alıp Ak Parti´nin ekmeğine bal sürmek için. Ben Boray Keleş´in, pardon özür dilerim. Boray Baycık diyecektim. Boray Baycık´ın bu yanlışa nasıl geldiğini bende anlamıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi