Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun (TTK) kuruluşundan ve Atatürk&[#]8217;ün Zonguldak&[#]8217;a gelişinden beri kentle birlikte var olan bir yer Liman Arkası. Bu günlerde bir zamanlar işçi ve memurların plaj olarak da kullandığı Liman Arkası tünellerinin birincisi neredeyse yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Üzeri bir süre önce Mali Müşavirler Odası için TTK&[#]8217;dan alınan bina yerine yapılan yeni yapının yapımı sırasında çıkan hafriyatla doldurulan tünelden bugün lağım patlaklarının pisliği tünelin yarıklarından akıyor.

Zonguldaklı dalgıç Necdet Kutoğlu&[#]8217;nun duyarlı çabası ile fark edilen lağım borularındaki oynama yine Kutoğlu&[#]8217;nun çabası ile geçici de olsa tamir edildi. Liman arkası mevkiine akan borular şimdilik tarihi tünelin yarıklarından insanların kafasına akmıyor ama Liman Arkası&[#]8217;nda denize girenler, bu pis suyun içinde yüzmek konusunda halen çaresiz.

Kutoğlu, lağım suyunun Liman Arkası&[#]8217;nın birinci tünelinden akması hakkında şu açıklamayı yaptı:

&[#]8220;Fener&[#]8217;den Liman Arkası&[#]8217;na verilen kapkara bir lağım borusunun bağlantılarında bir sebeple kopma olunca, günlerce lağım yatağının dışında kayalara sızmış. Borular zaten Liman Arkası tüneli üzerinde sayılır. Tünelin üstünde biriken lağım da günlerce tünelden geçenlerin kafasına yağdı. Kaç kişi bu lağım suyundan etkilendi belli değil. Üstelik burada daha birkaç gün önce Yılmaz Erdoğan, Zonguldak&[#]8217;ın tanıtımında rol oynayacak &[#]8216;Kelebeğin Rüyası&[#]8217; adlı filminin bir kısmını çekti. İnsanlar Zonguldak dışından gelip buranın muhteşem güzelliğini fark ediyor, film çekiyorlar. Bizim belediyemizi, işletmemizi, özel idaremizi yönetenlerin umurunda değil. Üstelik buradan Karadeniz&[#]8217;e, Zonguldak&[#]8217;ın gerçekten yüz karası kapkara çirkin mi çirkin borularla lağım akıyor yıllardır. Söylenecek söz kalmıyor, insan buraya gelip bu çirkinliği görünce&[#]8230;&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi