Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “19’uncu Uluslararası Sevgi, Barış ve Dostluk Kültür ve Sanat Festivali”ni değerlendirdi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Posbıyık, ufak tefek kavgaların haricinde, hiç burun kanamadan festivali bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Festivalimizi çok şükür ufak tefek kavgaların haricinde, hiç burun kanamadan bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle havanın da güzel olması bizi son derece mutlu etti. Tabii bu festival fevkalade ve enteresandı, çok büyük bir ilgi vardı, özellikle son akşam 500 bin üzerinde insan alana toplanmıştı. Polis kayıtlarında ise, özellikle Ereğli dışından gelen Tekirdağ’dan, yurt dışından, kuzey ve güney bölgelerinden gelen insanlarımız çoğunluktaydı, müthiş bir akım vardı. Yine beni çok sevindiren, mutlu eden sanatçılarımız çok mutluydular, bu mutlulukları dışa yansıyordu. Özellikle organizasyon ile ilgili bizlere de çok iltifatlar yaptılar. Orhan Gencebay ve Bülent Ersoy’un benim için söylediği ve organizasyonun büyüklüğü ile ilgili sözleri beni sevindirdi. Serdar Ortaç da aynı sözleri söyledi. Onlar da son derece mutlu oldu. Bu sözler beni çok mutlu etti” dedi.

"HALİL SEZAİ VE SERDAR ORTAǒI SAHNEDEN İNDİRMEKTE ZORLUK ÇEKTİK"

Festivalde sahne alan sanatçıların coşkulu kalabalık karşısında çılgına döndüğünü belirten Posbıyık, şunları söyledi:

“Müthiş bir kalabalığın karşısına çıktığı zaman sanatçı için en önemli mutluluk kısmı bu olsa gerek, çılgına dönüyorlar. Tabii birçok zamanda da sıkıntılarımız oldu. Mesela Halil Sezai çıktığında sahneden indirmekte güçlük çektik, programımız aksadı. Dolayısıyla Serdar Ortaç da çıktı, o da uzun bir süre sahneden inmedi, hatta havai fişekleri patlatmak zorunda kaldık. Ondan sonra gece saat 01.30 ve 02.00 sularında konserini bitirdi. Bu aksamanın dışında mutluluk verici bir olaydı. Çünkü sanatçılar, bu coşkulu kalabalığı ve alkışları gördüğü zaman sahneden dahi inmek istemiyorlar. Çok enteresan bir konu idi. Bir önemli tespitim de Orhan Gencebay’ın hayatı boyunca ilk defa bir festival sahnesine çıkıp şarkı söylemesi çok enteresandı. Bülent Ersoy’un son dakikalarda yağmur başlamasına rağmen kapalı kısma geçmeyip öndeki uzantı sahnede açıkta yağmur altında kendinden geçmiş bir vaziyette şarkı söylemesi bambaşka ve inanılmaz bir olaydı. Birçok yazılı ve görsel basında o zaman kaçırdıkları görüntü ve fotoğrafları bizden istiyorlar. Hayırlısı ile kavgasız-gürültüsüz bir ortamda bir festival yapıldığı için Festival Komitesi Başkanı ve komite olarak çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.”

Posbıyık, ayrıca festivalde esnafın çok satış yaparak kazançlı çıkmasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi