Eşref´in kayıp - kaçak konusundaki iddiası ise Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Secaattin Gonca´yı zora sokacak gibi: "Benim dönemimdeki kayıp &[#]8211; kaçak oranı Valilik verilerine göre yüzde 60. Bu dönem belediye verilerine göre kayıp - kaçak oranı yüzde 62. Takdiri Zonguldak halkına bırakıyorum.


CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, en çok eleştiri aldığı su kesintileri konusunda "Altı yıl önce, Çaydamar Mahallesinde, dereye boşa akan kaptaj suyunu 60 cm çapında 2 km boyunda çelik boru döşeyerek, terfi istasyonu yapıp baraja yönlendirdik. Bu sayede Zonguldak susuzluk çekmiyor" dedi.


Eşref´in kayıp-kaçak konusundaki iddiası ise Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayı Secaattin Gonca´yı zora sokacak gibi: "Benim dönemimdeki kayıp kaçak oranı Valilik verilerine göre yüzde 60. Bu dönem Belediye verilerine göre kayıp kaçak oranı yüzde 62. Takdiri Zonguldak halkına bırakıyorum."


Zonguldak´ta su tartışması yeniden başlıyor. 2004 yılındaki yerel seçimleri kentte yaşanan susuzluk nedeniyle kaybeden CHP Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref "Sayemde Zonguldak susuzluk çekmiyor" diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Su konusunu seçim beyannamesine de koyan İsmail Eşref´in bu konudaki görüşleri şöyle:


"İçme suyu sorununu 6 yıl önce biz zaten çözmüştük! Nasıl mı? Çaydamar Mahallesinde, dereye boşa akan kaptaj suyunu 60 cm çapında 2 km boyunda çelik boru döşeyerek, terfi istasyonu yapıp baraja yönlendirdik.


Bu isale hattı ile kaptaj suyundan baraja ayda 222 bin metreküp, yılda 2.7 milyon metreküp, 6 yılda 16 milyon metreküp su basıldı. Barajda şu anda 10 milyon metreküp su var. İşte bu su, bizim kaptaj suyumuz. Mevcut su, kaptajdan verilen 16 milyon metreküp sudan 6 milyon metreküp eksik. Kaptaj suyu baraja basılmasaydı, son altı aydır barajda su olmayacaktı. Neden mi? Çünkü aylık su ihtiyacımız 1 milyon metreküp.


Doğanlı Barajı yerine Su Tüneli yapımı


Doğanlı barajını yapmak yerine, tünel ile Doğanlı Deresinin suyunu Kozlu Barajına aktarmak bizim dönemimizde düşünülüp projelendirildi. 2003 yılında Devlet Su İşleri GN. MD. yatırım progra-mına alındı, başlanıldı ve 2009 yılında bitiyor.


Sudaki kayıp kaçak önlenmedi!


11 Kasım 2003 tarihinde, yani benim dönemimde Valilik tarafından yapılan incelemenin raporuna göre Kayıp Kaçak Oranı yüzde 60 iken, 15 Kasım 2006 tarihinde Belediye Meclis Üyelerinden oluşan Komisyonun raporuna göre bu oran yüzde 62 olmuş, 16 Ocak 2008 tarihli İç Denetçi Raporuna göre de Kayıp Kaçak Oranı yüzde 62 olarak tespit edilmiştir. Peki, beş yıldır, yağan yağmur ve kar dışında su sorunu ile ilgili ne yapıldı? Takdiri Zonguldak halkına bırakıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi