Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Zonguldak Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, şube başkanları ve daire müdürleri katıldı.
Toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, konuşmacı olarak katılan Araştırma Geliştirme ve Proje Dairesi Başkanı Tayyar Kuz, &[#]8220;Bu proje Türkiye&[#]8217;deki bir değişime ve dönüşüme sunulacak olarak hazırlanmıştır. Bu değişim ve dönüşüm özellikle 633 sayılı kanun hükmü kararname ile sosyal hizmetler alanına getirilen değişim ve dönüşümün, sosyal hizmetlerdeki alandaki hizmetleri uygulayan ve kurumsal olarak çalışan kurumların tek çatı altında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı altında birleştirilmesiyle başlamıştır. Eskiden Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu diye bir kurum vardı biliyorsunuz. Bugüne kadar aynısına başlandı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü kadın statüsü, aile araştırmaları. Bu kurumların hepsinin bazıları kapatıldı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı&[#]8217;nın altında tek bir genel müdürlük çatısı altında birleştirildi ilgili birimler. Burada hizmetlerin tek elden verilerek etkinliğin ve hızının artırılması planlanmaktadır. Beklediğimiz gelişmeler oldu. Olumlu gelişmeler devam ediyor. Aslında değişimi ve dönüşümü tetikleyen bunun öncesinde ise 2005 yılında çıkarılan özürlüler yasası. Özürlüler yasasında sosyal yardımlar, eğitim, sağlık ulaşılabilen birçok alanda ciddi ölçümler yaşanmıştır. Ben mesleğe başladığımda 1997 yılında bir hayal olarak bakılan, bakıma gereksim duyan kişiye bakan, kişiye bedel bakım ücretlerinin verilmesiydi. Biz bunu Hollanda ve Almanya&[#]8217;da görürdük ve derdik ki Türkiye&[#]8217;de acaba böyle bir şey olacak mı? Birçok kişi buna hayal olarak bakardı. 2005 yılındaki özürlüler yasasıyla birlikte bu hayal olmaktan çıktı. Şuanda 2,5 katrilyonla eski parayla düzeyli ve ödenek miktarına ulaştık&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Proje Koordinatörü Tolga Duygun ise &[#]8220;Özürlülük haklarında faaliyet gösteren ya da göstermek isteyen sivil toplum kurum ve kuruluşlarının, özürlü bireylerin haklarını savunmak sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirilmesi. Bunun yanında özürlü ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalogun geliştirilmesidir. Bizim en büyük hedefimiz sivil toplum örgütlerinin kapasitesini güçlendirilmesi, demokratik katılım süreçlerine, karar alma süreçlerinin hızlandırılması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesidir&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi