Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen başkanlığında toplanan Çaycuma Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu yapıldı. Gündemde yer alan maddelere geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, 6 Nisan tarihinde yıkılan köprü yerine yeni köprü yapılması, mevcut köprünün bakımı ve kalıcı bir sette yeni britin yapılması ihalesinin 18 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 14.00&[#]8217;de Valilik hizmet binasında yapılacağını söyledi.

Başkan Gülşen, bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek, köprü yapım ihalesini ilçeye hayırlı olması dileğini ileti. Gülşen, şunları söyledi: &[#]8220;6 Nisan 2012 tarihinde ilçemizde köprü faciası yaşandı. Orada benimde yakınlarımın olduğu 15 vatandaşımızı maalesef kaybettik, 10 vatandaşımızı bulabildik. 5 vatandaşımız için afet ve belediyemiz ekipleri aramalara devam etmektedir. Bu esnada yanımızda olan; bu felakette acımızı paylaşanlar ve kurtarma, arama çalışmalarına destek verenlere bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geçen bu süreçte yıkılan köprünün yerine, Sayın Başbakanımızın da bire bir takip ettiği, yeni köprünün yapılması, mevcut köprünün bakımı ve kalıcı bir sette yeni britin yapılması ihalesi 18 Temmuz 2012 Çarşamba günü saat 14.00&[#]8217;de Zonguldak Valilik hizmet binasında yapılacaktır. Devletimizin yetkilileriyle, siyasilerimizle ve yerel yöneticilerimizle bu süreci hep beraber takip ettik ve Maliye Bakanlığımızdan ilk etapta 4 milyon lira kaynak sağladık. Teknik kontrolü Karayolları, yapım işini Valilik tarafından yönetilecek olup, köprü aynı yerine yapılacaktır. Ayrıca, şehir içi 12 kilometrelik taşkın sette proje ihalesi DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılacağı bilgisini aldık. İlçemize bu önemli projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür eder, köprü yapım ihalesinin ilçemize hayırlı olması temennisiyle tüm halkıma saygı ve sevgilerimi sunarım.&[#]8221;

Daha sonra gündemdeki maddeler geçildi. Belediye Konutları B-3 Blok 7 nolu dairenin mülkiyeti konulu dilekçe müzakere edilerek, bu işle ilgili olarak Belediye Başkanı Mithat Gülşen oy birliği ile yetki verildi. İlçenin Yenimahalle hudutları dahilinde inşaat halinde bulunan Belediye Hizmet binasının bir kısmının satışının yapılabilmesi için 5393 sayılı Belediye Kanunun 18&[#]8217;inci maddesinin e bendine istinaden, binanın geri kalan bölümüne ek Belediye binası yapılması şartı ile Belediye Başkanı&[#]8217;na oy birliği ile yetki verildi.

Haziran 2012 Meclis toplantısında İmar Komisyonu&[#]8217;na havale edilen işler ile ilgili olarak komisyondan gelen raporlar görüşülerek, oy birliği ile komisyondan geldiği şekilde kabul edildi. İmar planı tadilatları görüşülerek İmar Komisyonu&[#]8217;na havale edildi.

Eylül ayı Meclis toplantısının 5 Eylül 2012 tarihinde saat 17.30&[#]8217;da yapılması kararlaştırılarak, toplantıya son verildi.

Editör: Pusula Gazetesi