Zonguldak şehir merkezindeki çoğu yerinde çatlaklar ve korozyonlar meydana gelen 62 yıllık Fevkani Köprüsü&[#]8217;nün Çaydamar Mahallesi bölümü trafiğe kapatıldı. Şehrin Çaydamar Mahallesi ile olan bağlantısı Acılık Caddesi üzerinden sağlanırken, dört ayağından biri kapatılan köprüde Ortadoğu Teknik Üniversitesi&[#]8217;nden gelen teknik ekip incelemelerini sürdürüyor. Köprünün altında ticaret yapan çok sayıda esnaf ise köprünün onarılmasını bekliyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, vatandaşların korkularının giderilmesi için köprünün onarıma alındığını ifade etti. Ağır tonajlı araçların geçişinin engellenmesi halinde sorunun ortadan kalkacağını aktaran Akdemir, &[#]8220;Bu köprü hiç bakım yapılmayan, tamirat görmeyen bir köprü... Bu nedenle, herhangi bir olumsuzluğa karşı köprüyü ulaşıma kapattık. Yetkililer de bu konuyla ilgili uyarıda bulundu. Biz de ´olacak´ diye değil, sadece halkımızın rahat edebilmesi, kafamızda herhangi bir sorunun yaratılmaması adına bu önlemi aldık. Köprü hakkında ne yapılması gerektiğini Vali Bey ile enine boyuna konuşacağız. Sayın Valimiz ile de bu konuyu sıkça görüşüyoruz. Sağ olsunlar, kendileri her konuda bizlere destek veriyor, sürekli bu konu hakkında da görüşüyoruz. En acil ne yapılması gerekiyorsa da yapacağız. Köprünün diğer bölümlerini kapatmayacağız. Kapatılan bölümün de en kısa zamanda onarım çalışmalarına başlanacak. Köprünün zaten raporu var. Bu köprü geçmişte 2006&[#]8217;dan bu yana incelenmeye tabi olan bir yer. Artı Çaycuma, Samsun ve Sinop sel felaketleri bu köprüleri bir hayli gündeme sokuyor. 62 yıllık ve hiç de tadilat görmeyen bir köprü gündeme geldi. Biz de belediye olarak onarımını yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz de kendimize göre teknik arkadaşlara görev verdik. ODTÜ&[#]8217;den profesör arkadaşlar geldiler. O alanı trafiğe kapattık. Şehrin geçişini de Acılık Caddesi üzerinden verdik. Önemli olan halkın rahat olmasıdır. Olay olmadan önce önlemini aldık&[#]8221; dedi.

Köprünün kapatılan bölümünde kısa sürede tadilat çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

BELEDİYE Mİ, AFAD MI KAPATTI?

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, köprünün bir ayağını trafiğe kendilerinin kapattığını belirtti. Ancak, önceki gün telefonla görüştüğümüz İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ın talimatı doğrultusunda belediyeye uyarıda bulunduklarını açıklamıştı. Müdür Güngör, şunları söylemişti:

&[#]8220;Bize Cuma günü ihbar geldi ve hemen harekete geçtik. Durumu Sayın Valimize ilettik. Sayın Valimizde gerekli yerlere uyarılarda bulundu. Belediyenin artık karar vermesi gerekiyor. &[#]8216;Yıkacak mı, onaracak mı?&[#]8217; bilemiyoruz. Proje hazırlanması gerekiyor. Bugün (dün) itibariyle biz bu ayağı kapattık. Bir çözüm bulunana kadar da trafiğe açılmayacak.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi