Delegasyon Başkanı ve Refisque Metropolü Başkan Yardımcısı, Belediye Meclis Üyesi ve Yerel İşler Komisyonu Başkanı Amadou Thiam Diaw ve metropolün Kültür İşleri Yöneticisi Mame Birane Diouf&[#]8217;unda da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Refisque Kenti Belediye Meclis Üyesi ve Yerel İşler Komisyonu Başkanı Amadou Thiam Diaw, Kdz. Ereğli&[#]8217;de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Geçen yıl gerçekleştirilen festivalde ülkelerini temsil eden halk oyunları ekibinin, Kdz.Ereğli&[#]8217;den çok güzel duygularla ayrıldıklarını belirten Diaw, &[#]8220;Geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalde Senegal Halk Oyunları Ekibi de yer aldı. Grubumuzda bulunan herkes Karadeniz Ereğli&[#]8217;den çok güzel duygularla ayrıldıklarını bize anlattılar. Bu yıl da bir süredir yaptığımız yazılı görüşmelerde bizlere ulaştırdığınız mesajı çok iyi aldık. Bu festivalin amacı sevgi, barış ve dostluk duygularını yaşatmak. Biz Senegal olarak bu festivale, ülkeler arası sevgi, barış ve dostluk köprülerinin kurulması olarak baktığımız için bu davetinizi memnuniyetle kabul ettik&[#]8221; dedi.
Geçen yıl gerçekleştirilen festivalde Senegal&[#]8217;i temsil eden delegasyonun, aradan geçen bir yıl boyunca ülkelerinde Kdz. Ereğli ve Halil Posbıyık&[#]8217;tan bahsettiklerini, geçen yıl yaşananları ölümsüzleştirmek adına bazı kültürel çalışmaların gerçekleştirildiğini kaydeden Diaw ,&[#]8221; Geçtiğimiz yıl sizinle olan ve bu güzel festival etkinliğine katılan Senegalliler, burada gördükleri sevgi ve ilgiyi bizlere anlattılar. Refisque kentinde, Halil Posbıyık Camii yapmaya karar verdik kısa bir süre önce ve bu caminin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bundan sonraki temel hedeflerimizden biri de Karadeniz Ereğli ve Refisque kentleri arasında kültür, turizm ve spor alanlarında işbirliği kurmak ve kentler arası iletişimi güçlü tutmak. Biz Karadeniz Ereğli&[#]8217;de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve değerli başkanımızla birlikte tüm Karadeniz Ereğlileri Refisque&[#]8217;ye bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Senegal Delegasyonu&[#]8217;nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yaptığı konuşmada, geçen yıl bir arada oldukları Senegalli dostları unutmadıklarını belirterek; &[#]8220;2011 yılında Senegal&[#]8217;in Refisque kenti ile Karadeniz Ereğli arasında kurulan kardeşlik köprüsünü bu yıl daha da uzatıyoruz. Geçen yıl bizimle birlikte olan dostlarımızı hepimiz çok sevdik ve bu yıl da kendilerini kentimizde görmeyi arzuladık. Aramızda olmanızdan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sayın Diaw&[#]8217;ın üzerinde durduğu sosyal ve kültürel işbirliği konusu bizim için de son derece önemli. Bu tür festivallerin, ülkeler arasındaki çeşitli konularda sağlanan işbirliği adına güzel adımlar olduğuna inanıyorum. Bize göre de bundan sonraki süreçte bu yönde çalışmalar yapılmalı,Senegal&[#]8217;den sanatçılarımızı, bilim adamlarını, sporcularımızı sık sık ilçemizde görmek istiyoruz. Biz de ülkenize gelerek kendi kültürümüzü sizlere anlatmak ve sizden bir şeyler elde etmek arzusundayız&[#]8221; dedi.
Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Refisque Heyeti&[#]8217;ne başkanlık eden Amadou Thiam Diaw, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın daha uzun yıllar önemli mevkilerde görev yapması için Kur&[#]8217;an&[#]8217;dan ayetler okudu ve dualar etti
. Diaw; &[#]8220;Biz, sevdiğimiz ve her zaman başarılı olmasını istediğimiz insanlar için Allah&[#]8217;a el açıp dua ederiz. Göreceksiniz bu duamdan sonra siz yine başkan olacaksınız. Hatta milletvekili seçilip kentinizi mecliste temsil edecek sonra da bakan olacaksınız&[#]8221; dedi.
Diaw&[#]8217;ın bu samimi duygularına teşekkür eden Başkan Posbıyık da, Refisque Metropolü Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Diaw&[#]8217;a teşekkür etti. Gerçekleştirilen ziyaretin sonunda Diaw, Başkan Posbıyık&[#]8217;a, Senegal kültürünü temsil eden çeşitli hediyelerle Başkan Posbıyık&[#]8217;ın bir tablosunu hediye etti. Başkan Posbıyık da konuklarına festivale özgü ve Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin sembolü olan hediyeler sundu.
Editör: Pusula Gazetesi