Soğuğa ve kar yağışına rağmen coşkulu geçen programda, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, parti ile ve ilçe teşkilatı ile Elvanpazarcık Belediye Başkan adayı Fikret Zaman, CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref ve çevre belde belediye başkan adayları birliktelik örneği sergiledi. Belde merkezinde açılan seçim bürosunun açılışına CHP&[#]8217;liler ve belde halkı yoğun ilgi gösterdi. Soğuk hava ve kar yağışına rağmen coşkulu geçen programda, Zaman ve ile CHP&[#]8217;li belediye başkan adayları gövde gösterisi yaptı. Programda, Milletvekili Köktürk&[#]8217;den il, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarına kadar partinin her kademesinde birliktelik ve teşkilatçılık örneği sergilendi. CHP Elvanpazarcık Belde Belediye Başkan adayı Fikret Zaman yaptığı konuşmada, &[#]8220; Beni 20 yıl önce muhtarlık heyetine seçtiniz. Elvanpazarcık&[#]8217;ı köy olmaktan kurtardınız. Fazla yetkimiz, olmamasına rağmen yine bizim gayretlerimizle bir çok insan iş sahibi oldu. Beldemizin hakettiği yeri bulması için hep iktidar parti adaylarını seçtik. Buna rağmen yıllarca paravan belde olarak kullanıldı. Belediyeyi paravanlıktan kurtarıp, gerçek belediye yapacağım. Belediyeyi kendi çıkarlar için kullananlara ders verin, sandığa gömün. Yetkim olmadığı halde bile bugüne kadar yanınızda oldum. Zamanı geldi. Belediyeyi hak ettiği yere taşıyacağım. Dev projelerim var. Göreve geldiğimizde bu projeleri bir-bir hayata geçireceğiz&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediyesi eski başkanı İsmail Eşref, 8 yıllık görevi esnasında Elvanpazarcık&[#]8217;ın 4 mahallesini, kendi mahallelerinden ayrı tutmadıklarını söyledi. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;ni kazanacağını ileri süren Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref, Elvanpazarcık Belediyesi´ne CHP&[#]8217;nin adayı Fikret Zaman&[#]8217;ın seçileceğine inandığını ve hizmetleri de birlikte vereceklerini kaydetti. Eşref, &[#]8220;Biz 8 yıllık görev süremizde Elvanpazarcık&[#]8217;ı kendi mahallemiz saydık ve yine Zonguldak Belediyesi olarak hizmetlerimizi Fikret Zaman&[#]8217;la birlikte vereceğiz. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden korkumuz yok, asıl iş seçildikten sonra hizmet için başlıyor&[#]8221; dedi.
Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirten CHP İl Başkanı Osman Yayla ise konuşmasında, &[#]8220;İşsizlik başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti en kötü dönemini yaşamaktadır. Bakın burada çocuklarımız var, bu çocuklarımızın ülkemizin içine düşürüldüğü bu kötü durum nedeniyle hiçbir suçu yok. Gelin 29 Mart 2009&[#]8217;da sandıkta bu çocuklarımızın hesabını soralım. Bir şeyler doğru gitmiyor zorda ve dardayız, lütfen bazı şeyleri düzeltelim&[#]8221; dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, &[#]8220;Daha dün yoksulluk bursu alarak çocuklarını okutanlar bir yandan gemicikler alırken diğer yandan pırlantacılarla ortaklık yapıyorlar. Yandaşları zengin, toplumun diğer fertleri de daha da fakir oldu&[#]8221; dedi.
Yerel seçimlere giderken ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasi koşullar açısından zor bir döneme girdiğine işaret eden Milletvekili Köktürk, 29 Mart 2009&[#]8217;da Fikret Zaman&[#]8217;ın Belediye Başkanı olarak sandıktan çıkacağına inandığını da vurguladı.
Konuşmaların ardından açılan seçim bürosunda bir süre sohbet eden Milletvekili Köktürk, Eşref, Yayla, beraberindeki yönetici ve partililer, Çaydeğirmeni Belediye Başkan adayı Enver Uslubaş&[#]8217;ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP&[#]8217;li heyet, Başkan Adayı Uslubaş&[#]8217;ın kahve toplantılarına katılarak destek verdi.
Editör: Pusula Gazetesi