KESK&[#]8217;e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından hazırlanan ve 5 yaş çocuğunun ilkokula değil anaokuluna gitmesinin gerekçelerini açıklayan &[#]8220;İlkokula Değil Anaokuluna!&[#]8221; başlıklı broşür ile Zonguldak Valilik makamına iletilmek 66 aylık çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veliler ile öğrencilerin yeni okuluna gönderilmesini istemeyen veliler için hazırlanan dilekçeler açılan stantla dağıtıldı.

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yaptığı konuşmada 5 yaşındaki çocuğun neden anaokuluna gitmesi gerektiğini de açıklayarak, şunları söyledi:

&[#]8220;4+4+4 yasasının uygulanmaya başlamasıyla birlikte sendikamızın önceden altını çizdiği birçok sorun yaşanmaya başlamıştır. Eğitim-Sen&[#]8217;in, 4+4+4 yasasının mecliste görüşüldüğü süreçte diğer eğitim örgütleri, çeşitli eğitim dernekleri, siyasi partiler, meslek ve emek örgütleri, öğrenci-veli dernekleri ile yürütmüş olduğu mücadele hattının dönüşüm süreci ile birlikte bir kez daha önemi ortaya çıkmıştır. Okulların birleştirilmesi/kapatılması, ya da yeniden İmam Hatip Ortaokullarının açılmasıyla öğrenci ve çalışanlar açısından çeşitli problemler ortaya çıkmıştır. Okula başlama yaşının öne çekilmesi ile birlikte 5 yaş çocuğunu ilkokul yerine anaokuluna göndermek isteyen veliler açısından da çeşitli sorunlar yaşanacaktır. Çocuğunu ilkokula göndermeyenlere yönelik uygulanacağını söylenen para cezası, 66 ayını dolduranların anaokuluna kayıt edilmemesi, ilkokula göndermek istemeyenlerden rapor talep edilmesi vb. gibi sorunlar velileri ve eğitim emekçilerini önemli ölçüde etkileyecek belli başlı sorunlar olacaktır. Eğitim emekçileri açısından ise dönüştürülen okullarda ortaya çıkacak norm fazlalığı öğretmenleri etkileyecek en önemli sorunlar arasında olacaktır. Yeni norm düzenlemesi ile birlikte öğretmen ve yöneticilerin il içinde sürgün edilmesi, hatta ilçelere gönderilmesi gibi problemler yaşanacaktır. Önümüzdeki süreçte de ortaya çıkacak norm fazlası öğretmenlerin ve yöneticilerin il içinde yaşayacakları sürgün uygulamalarına karşı sendikamız mücadele edecektir. Diğer taraftan Sendikamız tarafından Zonguldak Valiliği&[#]8217;ne sunulmak üzere, 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler ile okulu dönüştürülen öğrencilerin yeni okuluna gönderilmesini istemeyen veliler için dilekçe örnekleri hazırlanmıştır. Hazırlanan dilekçeleri açtığımız stantla velilere ulaştıracağız&[#]8221; dedi.

Stant, bugün akşama kadar açık kalacak.

Editör: Pusula Gazetesi