Bu yıl 6.’sı düzenlenen Karadeniz Yat Gezisi nedeniyle 9 yat Zonguldak’ın Kozlu beldesi limanına demirledi. Türk ve yabancı gurupların bulunduğu yatçılar Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz tarafından çiçekle karşılandılar. Marmara Açık Deniz Yat Kulübü Komodoru Ali Gündüz, amaçlarının Karadeniz’i yat turizmine tanıtmak olduğunu belirterek, “Biz 1997 yılından itibaren Karadeniz’i yatçılara tanıtmak için toplu geziler yapıyoruz. Bu gezinin maksadı Karadeniz’i yat turizmine açmak. Dolayısıyla bu toplu gezi sırasında yatçıların bilmediği, tanımadığı limanları onlara tanıtmaya çalışıyoruz. Bu geziyi 6. kez yapıyoruz. Limanımıza 9 tekne girecek ancak 15 tekne var. Dünkü fırtınadan dolayı bazıları geç gelecekler. Yapabilirlerse buraya gelecekler olmazsa, diğer durağımız olan Amasra’ya geçecekler. İstanbul’dan yola çıkıyoruz, Samsun’a kadar gidiyoruz. Teknelerimizi Samsun’da bırakıyoruz, otobüsle Rize’ye kadar gidiyoruz. Sonra Samsun’a gelip teknelerimizi alıp İstanbul’a döneceğiz. Geri gelirken de uğramadığımız limanlara uğrayacağız. Bu gezi 24 Haziran’da başladı, 18 Temmuz’da da İstanbul’da bitecek. 50 kişilik gurubuz, bu gurubun yarısı Türk, yarısı yabancı. Yabancılar arasında; Amerikalı, Almanyalı, İsviçreli, İsrailli, Yeni Zelandalı ve Avusturyalı yatçılar var” dedi.
Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise, yatçılara geldikleri için teşekkür ederek, yatçıların şehir turu ve turistlik yerleri gezeceğini söyledi.
Yatçıların gelişi sırasında en büyük ilgiyi Ayala isimli yatlarıyla İsrailli aile gördü. Uzun zamandır İzmir’de yaşayan Gideon, Shely, Bar, Shoham Tur ailesi, bu tür gezilere her zaman katıldıklarını söylediler.
Editör: Pusula Gazetesi