Zonguldak’a yeni stadyum ve kapalı spor salonu için önerilen Elvanpazarcık beldesindeki bölge, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelendi.

İnceleme çalışmalarına, Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Hasan Öztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, İl Özel İdaresi Proje Müdürü Ali Kemal Yesiralioğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Şube Müdürü Ayhan Taşkın, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Yetkililer, aynı zamanda Gökgöl tünelinin oradan ormandan yaklaşık 3 kilometre yürüyerek geçilecek yol güzergâhını, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte incelediler.

İnceleme çalışmaları hakkında bilgi veren, Başkan Hüseyin Uzun, “Sayın valimiz burayı ziyaretinde sonra il teknik elemanlarını ve beni çağırdı makamına, il tapu müdürü, özel idarede harita müdürü, çevre ve şehircilik müdürü, spor müdürü ve ben bir toplantı yapıldı. Bu toplantı doğrultusunda nasıl bir yerleşik olacağını, sahanın kaç metre kare olacağıyla ilgili bir çalışma yapalım dedi. Bu çalışma neticesinde üzerinde konuşalım dedi. Bugün çevre şehircilik müdürümüz, spor il müdürümüz haritacı arkadaşlarımızla geldik yarın çalışmaya başlanacak ve 3 gün içerisinde yol haritası hazırlanacak. Kaç metre kare geldiği ve hangi tesislerin yerleştirileceği gibi çalışma bittikten sonra valimize sunulacaktır” dedi.

Elvanpazarcık Beldesi Hayat Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çakır ise, “Önerilen bölge il merkezine 5 kilometre uzaklıkta olmakla beraber, Gökgöl mağarasının oradaki Ankara yoluna bitişik olan bakir bir yerdir. Ankara yolunun kenarından başlayarak, kuzeybatı istikametine 800 metreye 300 metre bir alandır. Kompleks bir spor tesisi olması için beğenilen bir yerdir. Bu araziye tam 6 yerden yol bağlantısı ve ulaşım imkânı vardır. Her ne kadar Elvanpazarcık’a bağlı olsa da şehir merkezine çok yakındır” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi